Afgelopen woensdag zijn de opnames begonnen voor de speelfilm DE BEENTJES VAN ST. HILDEGARD. Herman Finkers speelt een van de hoofdrollen en maakt hierbij officieel zijn filmdebuut. Hij heeft zelf het scenario geschreven. 

Johan Nijenhuis is de regisseur van de film: 'Voor onze voorouders was het gebruikelijk om altijd bij elkaar te blijven: tot de dood ons scheidt. Maar zijn we daar nu nog toe in staat? Een langdurige relatie is niet meer echt van deze tijd. We willen zoveel mogelijk uit ons leven halen en als echtpaar is het niet altijd even makkelijk om samen in te vullen. Tegenwoordig is de levensverwachting veel hoger dan vroeger. De film is een komisch drama over het verbreken van vaste patronen en elkaar de ruimte geven.' 

Het verhaal

De film gaat over Jan en zijn vrouw Gedda. Gedda houdt zoveel van hem dat hij het er benauwd van krijgt. Wanneer hij naar een verzorgingstehuis moet gebruikt hij dat als excuus om aan zijn vrouw te ontsnappen. Een vriend van Jan is arts. Hij zorgt ervoor dat Jan niet langer in het verzorgingstehuis hoeft te verblijven. Hoelang blijft hij zijn vrouw ontwijken?

Naast Herman spelen Johanna ter Steege, Leonie ter Braak, Ferdi Stofmeel, Aniek Stokkers, Stef Assen, Annie Beumers, Jan Roerink en Daphne Bunskoek ook in de film. De film is te zien in het najaar van 2019.

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP