Henny Vrienten zou allang met pensioen kunnen gaan, maar daar piekert hij niet over. De van oorsprong Brabander wil doorgaan tot het bittere eind, dat zich hopelijk nog lang niet aandient. En als dat wel gebeurt, zegt Henny geen angst te hebben.  

Henny Vrienten mag bij het grote publiek dan bekend zijn als frontman van Doe Maar, na het opdoeken van die band in 1984 heeft hij geen moment stilgezeten. Hij schreef onder andere muziek voor musicals, films en tv-programma’s. Daarnaast maakte hij soloalbums – vorig jaar bracht hij Tussen de regels nog uit – en trad hij op in wisselende formaties. De zeventig inmiddels gepasseerd, zit Henny nog geen duimen te draaien. In Margriet vertelt hij: ‘Ik heb voor de komende vier jaar al bepaald wat ik ga doen. Dat kun je ziek noemen, maar ik wil zo weinig mogelijk verrassingen. Ik weet dus dat ik dertig keer met Vreemde Kostgangers speel (een gelegenheidsband met George Kooymans en Boudewijn de Groot – red.) en daarna komt er nog een clubtour met de Doe Maars.’ De optredens die Doe Maar in 2018 gaf ter gelegenheid van het feit dat de band toen veertig jaar geleden was opgericht, waren zo goed bevallen dat de heren vanaf komend najaar weer een aantal steden zullen aandoen. Zij mogen na het uiteenvallen van Doe Maar dan verschillende muzikale wegen hebben bewandeld, hun vriendschappelijke gevoelens voor elkaar zijn nooit veranderd. ‘We zijn echt heel goede vrienden en als we bij elkaar zijn, ontstaat er altijd een chemie die ik nergens anders in het leven heb gevonden,’ zegt Henny, die zijn Doe Maar-collega’s soms uitnodigt in zijn buitenhuis in Diepenheim. Onder het genot van een goed glas wijn worden bij de open haard dan dierbare herinneringen opgehaald.

Article continues after the ad

Tweede huis

Henny trekt zich graag terug in het rustige Twentse landschap. Hij vertelt een grote hang te hebben naar de tuin die hij daar bezit. ‘Ik heb grond bij ons tweede huis in Diepenheim en daar heb ik plannen mee. Ik wil graag veel insecten aantrekken. Ik wil vlindertuinen, lavendel voor de bijtjes, houtwallen voor muisjes en egels.’ Henny zou er best permanent willen wonen. ‘Maar ik heb nog twee jongens van zeventien en dertien die op school zitten. Amsterdamse jongetjes verkas je niet. Die vragen dan of ik gek ben geworden. Ik moet wachten tot ze uitgevlogen zijn.’ Al mag dat van hem gerust nog een tijd duren, want Henny – die in 2000 na zestien jaar scheidde van Charlotte Fischer en sinds 2001 is getrouwd met Gala Veldhoen (48) – is een echte familieman. 

Beeld: Peter Smulders

Lees de rest in Story. Editie 3 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.