Henny Huisman heeft een lading met kritiek over zich heen gekregen nadat hij een filmpje plaatste met een 'nieuw huisdier'. De oud-presentator kondigde aan een baby chimpansee geadopteerd te hebben. 

Lees ook: Emotioneel moment voor Henny Huisman

Dierenmishandelaar

"Altijd al willen hebben, zo lief," zegt Henny in de video. De BN'er heeft een baby chimpansee met roze pakje en speen in zijn armen. Henny heeft zijn nieuwe 'huisdier' de naam Bibi gegeven. Al gauw kreeg hij een storm van negatieve reacties over zich heen. De oud-presentator werd uitgemaakt voor 'dierenmishandelaar'.

Article continues after the ad

Niet echt

Toch laat de kritiek hem koud. Het blijkt namelijk om een grap te gaan! Henny droeg geen echte chimpansee in zijn armen, maar een pop. "Onze hulp in huis had het ding gekocht en meegenomen om het aan mij en mijn vrouw te laten zien. Vervolgens ben ik ermee voor de camera gaan staan en heb net gedaan of ik de acht maanden oude Bibi in mijn gezin had opgenomen. En toen ben ik rustig gaan afwachten hoe de buitenwacht zou gaan reageren. Erg voorspelbaar,'' verklaart hij.

Dierenleed

Henny was ooit ambassadeur voor stichting AAP. Met deze actie heeft hij aandacht gevraagd voor de stichting en dierenleed. "Ik ben namelijk zelf ook een fel tegenstander van het vermenselijken van dieren en zou dus echt nooit zo'n aapje in huis nemen," aldus Henny.

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Peter Smulders