Henny Huisman verbergt zijn Televizierringen op een geheime locatie nadat de 67-jarige presentator denkt doelwit te zijn geweest van criminelen. Eerder deze week werd er ingebroken bij de ouders van de museumeigenaar Hans Jutstra, die de awards van Henny beheert.

Hans vertelt tijdens rondleidingen in zijn Henny Huisman in the picture Museum in Hoogeveen altijd dat de dure awards na sluitingstijd niet in het museum blijven liggen. 'Door de bezoekers tijdens elke rondleiding te vertellen dat ik dat spul bij mij thuis bewaar, heb ik enkelen van hen waarschijnlijk op ideeën gebracht', zegt Jutstra tegen De Telegraaf.

Article continues after the ad

Televizierringen

Een paar huizen verderop wonen de ouders van Hans en daar liggen de twee Televizierringen, die elk zo'n 25.000 euro waard zijn, en de drie TROS TV-Sterren, die per stuk 15.000 euro waard zijn, ook wel eens. 'Tijdens die bewuste nacht waren mijn ouders de klos', aldus Hans. Alles is overhoop gehaald en een kluis is uit de muur gehakt en meegenomen, maar de awards zijn veilig. Die lagen toevallig die nacht op een andere plek.

Erg geschrokken

Henny is erg geschrokken van de inbraak. 'De verzekering had mij er best een ton voor kunnen uitkeren, maar de emotionele schade hadden ze natuurlijk nooit kunnen vergoeden. Die prijzen staan voor belangrijke periodes in mijn leven, die vervang je niet zomaar.' Huisman laat weten dat de prijzen, wanneer ze niet worden tentoongesteld, nu op een plek worden bewaard die alleen Hans, Hans' vader en hij kennen.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders