In VIP Culinair vertelt een bekende Nederlander over zijn mening en herinneringen over eten. Deze week: presentator Henny Huisman.

More content below the advertising

Lees ook: Henny Huisman heeft geen goed woord over voor Marco Borsato

Wat is je eerste smaakherinnering?

'Dat weet ik metéén: de rijst die mijn moeder vrijdags maakte, naar een recept van Oma Dijkstra. De rijst werd na het koken verpakt warm gehouden, en dat ook nog eens onder de beddendekens. Op de rijst maakten we een kuiltje waarin we roomboter, basterdsuiker en bessensap deden. Het water loopt me nóg in de mond!'

Wat vind je lekker? En wat niet?

'Ik ben dol op Italiaans, vooral als mijn Lia het klaarmaakt. Haar salade caprese met niet meer dan mozzarella, tomaatjes en basilicum is onovertroffen. Op Bonaire, waar we vaak zijn, eten we altijd Hollands eten. Vis die vissig smaakt, laat ik er zwemmen.'

Wat heb je in huis voor onverwachte gasten?

'Het is niet bepaald haute cuisine: witte bonen in tomatensaus. En alle soorten fruit.'

Lees het hele verhaal in Story. Editie 32 ligt nu in de winkel.

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Peter Smulders