Televisie-icoon Henny Huisman komt over anderhalf jaar met een biografie. Het boek Henny moet uitkomen voor zijn zeventigste verjaardag in juni 2021.

Dat heeft de voormalige presentator van de Mini-playbackshow en de Soundmixshow maandag bevestigd naar aanleiding van een bericht in het radioprogramma Veronica Inside.

Article continues after the ad

Het boek gaat Henny heten, vertelde hij. Het komt vol te staan met verhalen over Henny Huisman en wat hij allemaal heeft meegemaakt. 'Er waren een aantal mensen die het de afgelopen jaren graag wilden doen, maar ik heb de boot lange tijd afgehouden', vertelt hij in een korte toelichting. 'Het heeft iets definitiefs, alsof je bijna dood bent. Maar mijn zeventigste verjaardag leek mij toch een mooie mijlpaal.'

Misdaadkomedie

Het boek wordt geschreven door Kevin Kraan en uitgebracht door uitgeverij Inside. 'We hebben al een aantal gesprekken gehad over vroeger, ik heb heel veel verteld over vroeger. En het is aan Kevin om daar dan maar een logisch verhaal van te maken.' Het is ook de bedoeling dat collega's en vrienden van Huisman meewerken aan het boek. 'Het moet vooral een luchtige terugblik op mijn leven worden, voor een groot publiek. Ik ben geen man die opeens filosofisch gaat terugblikken en opeens allemaal wijsheden gaat reciteren.'

Voor de televisiecoryfee wordt het sowieso een druk jaar; begin 2020 staan ook de opnames voor de misdaadkomedie La Famiglia gepland, waar Huisman een grote rol in speelt. Hij wordt in de productie per ongeluk opgejaagd door de Italiaanse maffia.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.