René Froger zong de nummer 1-hit 'Alles kan een mens gelukkig maken', maar Henk Westbroek schreef het nummer. En dat deed hij naar eigen zeggen "zo stoned als een aap". 

Article continues after the ad

Lees ook: Thomas Acda: 'Paul en ik komen nooit meer samen'

'Wietjes roken'

"Ik heb mijn hele leven met plezier wietjes gerookt. Mijn halve hitrepertoire is geschreven toen ik stoned of dronken was", vertelt Henk in Panorama. 

Een eigen huis

René behaalde de nummer één-positie met Alles kan een mens gelukkig maken (onofficiële titel is Een eigen huis) en Westbroek legt uit hoe hij het lied schreef. "Ik zal het nooit vergeten, we waren met Het Goede Doel een plaat aan het schrijven voor zieke kindertjes. Allerlei artiesten deden mee en we kwamen nog een tekstje tekort. Dat moest voor een volkszanger zijn, maar daar was ik niet zo goed in. Toen schreef ik: Ik kan niet zeggen dat ik iets tekort kom. Een kwartier later had ik 'Een eigen huis' geschreven en dat werd een nummer 1-hit. Zo zie je maar."

Gezondheidsproblemen

Zelf treedt Henk nauwelijks nog op vanwege gezondheidsproblemen. "Als ik eens optrad, lag ik twee dagen aan het gas. Vorig jaar heb ik opgetreden met krukken, na mijn knieoperatie. Dat vond ik zó lullig. Dan kom je strompelend op, zeg je: Sorry, ik heb net een nieuwe knie. Dan zie je ze denken, wat hebben ze met de oude knie gedaan? Dan vertel ik dat daar goede bouillon van is getrokken", zegt Henk in Panorama. 

Afscheid

Volgens Henk is zijn afscheid in de muziek dichtbij. "Ik doe volgend jaar misschien nog een rondje voor de liefhebbers, maar je moet ook eens met pensioen durven gaan. Popmuziek heeft ook iets met seks te maken en oude artiesten vind ik vaak een beetje zielig en zijn niet meer zo sexy."

 

Beeld: Peter Smulders. Bron: Panorama, Youtube