Eva Jinek keerde gisteravond na vijftien weken afwezigheid weer terug op de buis met haar talkshow. Daar ging het er meteen hard aan toe, toen Henk Krol aanschoof. De politicus verhief zijn stem tegen de presentatrice in een verhitte discussie. 

Henk Krol kwam onlangs in opspraak wegens declaraties die hij gedaan zou hebben van onder meer een lading stroopwafels à 43 euro. Het gerucht gaat dat hij veel privé-uitgaven zou hebben gedeclareerd onder de noemer ‘giften voor de partij’ (destijds 50PLUS), waardoor de goederen fiscaal aftrekbaar werden en het hem dus een financieel voordeeltje opleverde.

Article continues after the ad

Risico nemen

Dat voorval was precies hetgeen waar Eva het met de politicus over wilde hebben in Jinek. De talkshowpresentatrice vroeg zich af waarom hij met deze en andere declaraties het risico zou willen nemen dat hij nu bekendstaat als sjoemelaar.

De maat is vol

Waar Henk aanvankelijk nog zijn punt op een rustige manier duidelijk probeert te maken, laat Eva het er niet bij zitten. En dan is de maat vol voor Krol. 'Nee, je luistert niet naar me', zegt hij nog op gematigde toon. Maar dan lukt het de politicus niet meer om zich in te houden. 'Nu moet je goed opletten!', roept hij – inclusief vingertje.

Tirade

Vervolgens begon Henk aan een soort tirade tegen Eva. 'Ik héb dat niet gedaan, ik héb geen cent in mijn eigen zak gestoken en ik héb geen cent bij de belasting afgetrokken!', briest de politicus, die op een gegeven moment op tafel begint te slaan om zijn woorden kracht bij te zetten. 'Ik voel dat er veel emotie bij komt kijken', merkt Eva op.

Akkefietjes

Daarmee is het nog niet gedaan met de discussie. Een van de andere gasten aan tafel, politiek commentator Wouter de Winther, mengt zich ook in de conversatie. Hij vindt dat Henk niet zo moet schreeuwen en vraagt zich af waarom het bij zijn vele akkefietjes altijd aan ‘de ander’ ligt.

Beeld: Screenshot RTL | Flaironline.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.