Twee keer werd het leven van Henk Bres en zijn vrouw Corry in het afgelopen jaar volledig overhoop gegooid. De eerste keer kreeg de markante Hagenees te horen dat Corry ernstig ziek was en nog maar enkele maanden te leven had. Nu is als door een wonder het tij gekeerd: de artsen hadden een verkeerde diagnose gemaakt.

Maagkanker

Het is mei 2017 als de 65-jarige Henk en de 61-jarige Corry bij toeval ontdekken dat Corry ziek is. “Ik ging naar de dokter omdat ik moeilijk loop en zij ging gewoon mee om zich ook eens een keer na te kijken”, begint Henk. “Toen bleek dat er iets niet goed was in haar bloed. Om een lang verhaal kort te maken: het was echt niet goed.” Na vele onderzoeken constateerden de artsen een agressieve vorm van maagkanker die uitgezaaid was naar de botten. “Dat was behoorlijk heftig nieuws. Ik vroeg ze: wat is de levensverwachting? Nou, dat was nog geen jaar. Dan ben je even helemaal de weg kwijt. Alsof de wereld ineens instort”, aldus Henk.

Cannabis

Henk en Corry besluiten om voorlopig geen chemokuur te starten maar beginnen in plaats daarvan met het gebruik van cannabis, iets waar kankerpatiënten soms baat bij hebben. Dat lijkt aan te slaan, want na enkele maanden lijkt er nog niets veranderd. “De dokter zag het ook”, zegt Henk. “Hij zegt: ‘je ziet er nog steeds zo goed uit’. Wij dachten dat het aan die cannabis lag.” Na weer nieuwe onderzoeken en scans staan de artsen voor een raadsel. “Ze zeiden: ze had allang dood moeten zijn of in ieder geval op haar sterfbed liggen”, aldus Henk. Een second opinion en meer onderzoeken volgden en warempel, de oorzaak werd gevonden.

Levensverwachting

“De kanker die ze zochten was heel moeilijk te ontdekken. Het was namelijk geen agressieve maagkanker uitgezaaid naar de botten maar een milde vorm van borstkanker uitgezaaid naar de maag en de botten. De diagnose was wel goed, maar de soort kanker, daar hebben ze zich in vergist”, vertelt Henk, die direct de levensverwachting van zijn vrouw wilde horen. “Toen keek de arts ons met tranen in de ogen aan en ze gaf ons een knipoog: nog jaren, JAREN!” Hoewel Corry nog steeds ziek is, is deze vorm van kanker wel goed te bestrijden. Henk kan het nog steeds niet helemaal geloven. “Je bent echt acht maanden door een hel gegaan”, kijkt hij terug. In alles wat hij en Corry de afgelopen maanden deden, vroegen ze zich af of het misschien wel de laatste keer was.

Kerstboom

“Toen ze na kerst de kerstboom ging aftuigen bijvoorbeeld”, aldus Henk. “Toen zaten we allebei te huilen. Misschien was het wel onze laatste kerstboom. En ze had eens een leuk dingetje gezien om te kopen. Maar dan heb je zoiets van: ja, waarom zou ik het kopen? Ik ga toch dood. Maar nu is het allemaal heel anders”, zegt een dolgelukkige Henk. “Ik besef het nog niet helemaal.”

Tatoeage

Om het leven te vieren laten Henk en Corry allebei een tatoeage zetten op hun rug. Het is een plaatje van twee vuisten die elkaar een boks geven, een symbolische betekenis. “Iedere morgen en avond zeggen we tegen elkaar: we gaan er voor en dan geven we elkaar een boks”, legt Henk uit. “En straks gaan we nog een keer terug voor een klein wietplantje erbij. Want ik denk nog steeds dat dat ook geholpen heeft.”

Beeld: Edwin Smulders | ANP

Hieperdepiep… hoera! Vik Barthélemy, het oudste zoontje van Lieke van Lexmond, mag vandaag vier kaarsjes uitblazen. En dat viert de trotse moeder met een paar schattige kiekjes van de jarige job. 

Kiekjes

Lieke begint met een foto van vandaag, waarop het jochie te zien is met een feestelijke hoed op. ‘Liefste lieveling, vier jaar geleden maakte jij mij moeder en daar ben ik je eeuwig dankbaar voor’, schrijft de presentatrice erbij. ‘Pap en mam zijn super trots op jou, volg altijd je mooie hart! Je bent super lief, grappig, sterk, authentiek en bijzonder. LOVE.’ Naast de verjaardagsfoto van vandaag deelt Lieke een tweetal foto’s uit de oude doos, met de tekst: ‘Vier jaar geleden in het ziekenhuis. Overdonderd door diepe liefde.’

Bijzondere naam

Vik Barthélemy is een niet vaak voorkomende naam, dus je zult je vast weleens afgevraagd hebben waar de bijzondere naam vandaan komt. ‘Vik vonden we gewoon heel leuk en kordaat, een sterke naam’, aldus Lieke in een eerder interview. ‘En Bas en ik zijn samen op een bijzondere vakantie naar Barthélemy geweest. We keken elkaar toen in de ogen en dachten: we zouden zo graag een kindje met elkaar willen. Dus dat heeft nog een extra lading.’

Samen met Bas van Veggel heeft Lieke twee zoons, genaamd Vik en Zef (1).

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vier jaar geleden in het ziekenhuis. ❤️ Overdonderd door diepe liefde. 😍😍😍 #vikbarthélemy

Een bericht gedeeld door Lieke van Lexmond (@liekevanlexmond) op

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Beeld: Peter Smulders | Flaironline.nl

Sinds de komst van baby Bobby brengt Chantal Janzen het grootste deel van haar vrije tijd door met haar gezin. Afgelopen weekend was het echter tijd om te genieten van wat qualitytime met haar geliefde Marco Geeratz, zónder kinderen erbij. En dat weekend zag er heel anders uit dan ze van tevoren had verwacht.

Op Instagram deelt de presentatrice een kiekje van haar ‘wilde’ weekend met haar man. ‘Ok, we waren dus weer eens een weekend weg met z’n tweeën’, begint Chantal. ‘Wilde plannen hadden we van tevoren, joh. We kunnen uitslapen! Uitgaan! Dansen! Drinken! Shoppen voor onszelf in plaats van voor de kinderen! En eens een keer NIET alleen maar over de kinderen praten! Alleen maar doen waar WIJ zin in hebben! Ons verkleden! (Dat laatste hebben we niet gezegd, maar ik vind het leuk als jullie denken: huh, verkleden? What the fuck zijn dit voor enge mensen). Anyway, we hadden ons heel wat voorgenomen, je kent ’t wel.’

Allesbehalve wild

Achteraf was het romantische weekend van Chantal en Marco een stuk minder wild. Wat ze voornamelijk hebben gedaan? De blondine maakt een opsomming onder de foto. ‘We hebben voornamelijk geslapen, we waren iedere dag om 6.00 uur wakker en wilden dan meteen weten hoe laat baby Bobby wakker was.’ Ze gaat verder: ‘We hebben wel twintig keer gezegd ‘wat een lieve opa en oma en fijne oppas hebben we toch.’ We hebben voornamelijk gepraat over de kinderen, hoe leuk ze zijn (alle vijf) en alleen voor de kinderen iets gekocht.’ Wél hebben de twee veel gegeten, een beetje gedronken en het vooral over de kids gehad, geeft Chantal toe. ‘This weekend was everything but rock ’n roll, guys.’ Maar of ze dat erg heeft gevonden? Absoluut niet. ‘Loved it every second’, laat ze weten.

Herkenbaar

Wat Chantal zich meteen afvraagt bij het plaatsen van het kiekje, is of het een herkenbare situatie is voor andere ouders. En dat is het, zo blijkt uit de reacties. ‘Dit klinkt dus exact als onze honeymoon van afgelopen week’, schrijft iemand. Een ander reageert lachend: ‘Het is ook overal hetzelfde.’

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ok. Wij waren dus weer eens een weekend weg met zn 2en. Wilde plannen hadden we vantevoren joh. (‘We kunnen uitslapen! Uitgaan! Dansen! Drinken! Shoppen voor onszelf ipv voor de kinderen! En eens een keer NIET alleen maar over de kinderen praten! Alleen maar doen waar WIJ zin in hebben! Ons verkleden! (Dat laatste hebben we niet gezegd maar ik vind het leuk als jullie denken Huh verkleden what the fuck zijn dit voor enge mensen) Anyway, we hadden ons heel wat voorgenomen. Je kent t wel) Einduitslag: -We hebben voornamelijk geslapen -We waren iedere dag om 06.00u wakker en wilden dan meteen weten hoe laat baby Bobby wakker was -We lagen hooguit om 23u kapot in bed -We hebben wel 20x gezegd Wat een lieve opa en oma en fijne oppas hebben we toch -We hebben vrnl over de kinderen gepraat hoe leuk ze zijn (alle 5) en alleen voor de kinderen iets gekocht (niet voor alle 5, sorry jongens) En verder hebben we wel veel gegeten, bietje gedronken en dus vooral veel over die kinderen gepraat. Ze zullen wel heel leuk zijn dan, vermoed ik. Yep, this weekend was everything but rock ‘n roll guys. Loved it every second❤️ #herkenbaar ? #anyone ? #pleasesayyesparents #dontleaveusherelikewearetheonlylosers

Een bericht gedeeld door Chantal Janzen (@chantaljanzen.official) op

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Beeld: Peter Smulders | Flaironline.nl