Drie scheidingen, een geflopte carrière-move, geworstel met zijn imago. Helmut Lotti heeft niet de meest makkelijke jaren achter de rug. En alle ellende leek bijna zijn tol te eisen. 

Helmut Lotti (51) bracht enkele jaren geleden een kleinkunstalbum uit, maar zijn publiek moest er niets van hebben. Nog nooit in zijn leven kreeg de Vlaamse zanger zoveel negatieve reacties en dat had veel impact op hem. ‘Ik begon schizofreen te worden. De persoon die je op het podium zag, lag een eind af van wie ik zelf was,’ vertelt Helmut in Dag Allemaal. De afgelopen jaren werkte hij er hard aan om dicht bij zichzelf te blijven. ‘Wanneer de mensen nu naar mij op het podium kijken, zien ze iemand die tachtig procent zichzelf is. Geen honderd procent, want er is ook een imago. Dit is hoe ik me aan de buitenwereld wil tonen.’ In het verleden heeft Helmut daar vaak mee geworsteld. Zo durfde hij nooit zonder haarstukje op te treden. Uiteindelijk nam hij het besluit om zich niet meer te verschuilen. ‘Eerlijk gezegd dacht ik dat mensen het zouden waarderen dat ik mijn kalende hoofd vertoonde, maar ik kreeg hoon en lacherigheid over mij heen. Nu weet ik dat mensen niet willen dat je eerlijk bent. Ze willen dat je een zo mooi mogelijk verhaal vertelt.’ Daar wil Helmut echter niet meer aan meedoen. Dat het leven niet altijd mooi is, heeft hij zelf ondervonden.

Burn-out

Enkele jaren geleden raakte hij bijna in een burn-out. ‘Omdat ik worstelde met de vraag: wat moet ik nu nog doen,’ zegt hij in Dag Allemaal. ‘Dat had ook te maken met een relatiebreuk tussen mijn tweede en derde huwelijk. Ik ben daar kapot van geweest en begon aan alles te twijfelen.’ Zijn eerste huwelijk, met Kimberly Grosemans met wie hij dochter Messalina kreeg, duurde zeven jaar. Vier jaar na zijn scheiding trouwde de zanger in 2001 met Carol Jane Poe. Na vier jaar gingen ze uit elkaar. Gefluisterd werd dat Helmut haar zou hebben bedrogen met Karen, de roodharige zangeres van K3. Zijn derde huwelijk was met journaliste Jelle van Riet. Van haar scheidde hij na acht jaar. Helmut twijfelde eraan of hij ooit nog gelukkig kon worden. ‘Ik heb nooit zelfmoordneigingen gehad of zo, maar er was toch een tijd dat het me allemaal wat minder kon schelen.’ 

Beeld: Brunopress

Article continues after the ad

Lees het hele verhaal in Story. 
Dit artikel komt uit Story. Editie 37 ligt nu in de winkel of lees het artikel via  Magazine.nl 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.