Het gonst al geruime tijd van de geruchten dat Veronica-presentatrice Hélène Hendriks in het verleden een relatie zou hebben gehad met NOS-verslaggever Joep Schreuder. In Story vertellen Hélène en Joep over hun (liefdes)verleden. 

De tv-carrière van Hélène Hendriks (38) zit flink in de lift. Na jarenlang actief te zijn geweest in de regionale omroepwereld, groeide Hélène bij sportzender Fox Sports uit tot een landelijk gewaardeerde presentatrice. Haar optredens tijdens Voetbal Inside, de voorloper van Veronica Inside, waar Hélène het weekendprogramma van Fox Sports mocht aankondigen, zorgden ervoor dat John de Mol haar in het kielzog van de heren van VI naar Veronica haalde. Waar Hélène in eerste instantie werd ingezet als presentatrice van kickbokwedstrijden en voetbalwedstrijden, werd afgelopen zondag de eerste uitzending van Café Hendriks & Genee op Veronica uitgezonden: een wekelijkse talkshow op zondagavond, gepresenteerd door Hélène en Wilfred Genee.

Hockey-ongeluk

Dat Hélène als tv-presentatrice haar brood verdient, heeft ze voor een groot deel te danken aan NOS-verslaggever Joep Schreuder (53). Hij ontdekte haar nadat ze in oktober 2004 betrokken raakte bij een luguber hockey-ongeluk. Hélène kreeg tijdens een uitwedstrijd met haar Bredase club Push een bal tegen haar hand, waarna er een deel van haar pink werd afgerukt. Toen ze na dit ongeluk door de NOS werd geïnterviewd, schatte Joep haar talent voor de camera op waarde in en bood haar een baan aan bij zijn regionale zender TV&Co. ‘In die periode hadden Hélène en Joep een relatie,’ weet een bron aan Story te vertellen. ‘Joep gaf Hélène een kans in de journalistiek en zij maakte daar misbruik van. Hélène deed alsof ze verliefd was op Joep, maar dat deed ze alleen om hogerop te komen. Toen ze in de gaten kreeg dat ze Joep niet langer nodig had voor haar tv-carrière, dumpte ze hem en bleef hij vol liefdesverdriet achter,’ beweert de bron. 

Dit artikel komt uit Story. Editie 23 ligt nu in de winkel of lees verder via Blendle.

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders