Scenarioschrijver Frank Houtappels acht de kans op een derde deel van de reeks Gooische Vrouwen bijzonder klein. "In principe kan alles. Ik zeg 'nooit, nooit'", stelt Houtappels, die een derde film over Cheryl en co eerder nog niet uitsloot, in De Telegraaf. "Maar de kans is echt nihil."

Volgens Houtappels is Gooische Vrouwen na vijf seizoenen op televisie en twee speelfilms klaar. "Je moet op een gegeven moment ook zeggen: we hebben daar zulke heerlijke successen mee gevierd, waarom zou je daar nog een keer op teruggrijpen? Het houdt een keer op. Kom met iets nieuws!"

Article continues after the ad

April, May en June

Dat nieuws is April, May en June, de nieuwe film naar idee van Linda de Mol die eind dit jaar verschijnt. "Die film is echt een heel nieuw ding, omdat we nu iets vertellen met een serieuze ondertoon", aldus de scenarioschrijver. April, May en June gaat over drie zussen en een broer die bij elkaar komen als hun moeder ernstig ziek is. "Het thema van deze film is eigenlijk: hoe loslaten, en hoe doorgaan." April, May en June is volgens Houtappels ondanks het zware thema "een film met een lach en een traan". "Af en toe zal er best worden gegrinnikt en hardop gelachen."

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders | (ANP)