De grote overwinning van Anna was niet vanzelfsprekend. Pas na de derde aanmelding lukte het korporaal Anna Yilmaz (29) om mee te mogen doen aan het bakprogramma Heel Holland Bakt. Waarom ze twee keer eerder afgewezen werd, is haar nooit duidelijk geworden.

“Maar ik heb niet opgegeven en ben gewoon mezelf gebleven”, vertelt ze over haar grote droom om mee te mogen doen aan NOS.nl. Eenmaal toegelaten, beheerste de deelname haar leven. “Als ik een helder idee had, schreef ik dat op.” Ze had daarvoor een boekje naast haar bed. “Zoals een taart met ananas, limoencake en kokosmakroon. Toen Robèrt zei dat hij die combinatie geniaal vond, was ik helemaal verbaasd, en zo blij.”

Toewijding

Anna is korporaal bij de marine in Den Helder en is zo’n zes, zeven maanden per jaar op zee. Ze sloeg zelfs een missie met de Zijner Majesteit Evertsen over toen ze in het programma zat. Ze is tijdelijk overgeplaatst naar de kazerne in Doorn. “Mijn leidinggevende zei: ‘Dit is een once in a lifetime, ik ga dit voor jou regelen.'”

Bakkunsten

Het bakken leerde ze van haar Nederlandse oma en haar Turkse tante. Oma liet haar makkelijke baksels zien als boterkoek en appeltaart, tante baklava en andere Turkse specialiteiten. “En mijn moeder, die van uitgebreid bakken houdt, heeft me altijd gestimuleerd. In onze keuken heb ik veel geëxperimenteerd. Bakken is een rode draad door mijn leven.”

Article continues after the ad

Plannen voor de toekomst

Uiteindelijk heeft ze haar winst vanaf oktober geheim moeten houden. Nu ze er openlijk over kan spreken, vertelt ze dat ze geen plannen heeft om haar leven over een andere boeg te gooien. “Het is altijd een droom geweest om voor mezelf te beginnen, bijvoorbeeld met een koffietentje. Maar ik vind mijn werk bij de marine nog heel leuk, dus voorlopig lever ik mijn uniform niet in.”

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Omroep MAX | Libelle.nl