Een taartje eten van een bord van Janny van der Heijden, dat kan vanaf nu. Het Heel Holland Bakt-jurylid heeft haar eigen servies en kreeg donderdag het eerste exemplaar uitgereikt van collega André van Duin.

Culinair journalist Van der Heijden is zelf fervent serviesverzamelaar en is naar eigen zeggen heel blij met haar eigen collectie, genaamd Sharing Moments. Ze koos voor deze naam omdat 'er niets mooier is dan met elkaar dierbare momenten te delen'.

Geweldige uitdaging

Het ontwerpen zelf was volgens Van der Heijden een geweldige uitdaging: 'Ik hou van de Delfts blauwe kleurencombinatie; daar zit zo’n lange geschiedenis van verfijning in besloten... En het bloemenmotief geeft het warme en handgeschilderde gevoel perfect weer. Maar ik wilde ook een brug slaan tussen traditie en vernieuwing: tussen strak gestileerd en nonchalante ongedwongenheid.'

Van der Heijden maakte het servies samen met en in opdracht van New Edition, dat ook servies van Pip Studio en vtwonen verkoopt. De collectie is verkrijgbaar bij de Bijenkorf.

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron & beeld: ANP