Onze bakkersharten maken een sprongetje: Heel Holland Bakt gaat dit jaar gewoon door. Iets wat we al wel wisten, maar nu wordt bekend dat het er wel wat anders uit gaat zien. 

Want met z'n allen in een tent, da's niet coronaproof natuurlijk.

Article continues after the ad

Stoplichten?

En dus is daar over nagedacht. De bekende Heel Holland Bakt-tent ziet er tijdens het volgende seizen anders uit. Vanwege de coronacrisis denkt Omroep MAX-baas Jan Slagter zelfs aan het plaatsen van stoplichten, zo zegt hij tegen het AD.

Tent

'De tent wordt verlengd, de kookblokken komen verder uit elkaar te staan. We denken er aan te gaan werken met stoplichten. Zodat niet alle kandidaten tegelijk naar de koeling rennen. Wat ook kan is iedere kandidaat een aparte koeling geven', aldus Slagter. Zo worden de regels nageleefd én levert het leuk op beeld.

Blijven eten

Wat niet verandert? Robèrt en Janny kunnen de baksels in gewoon blijven proeven. Jan Slagter: 'We willen ons echt aan de regels houden. We hebben ook bij het RIVM geïnformeerd of het veilig is van de baksels te proeven. Dat is gelukkig het geval.'

Kinderen bakken

Na de zomer komt MAX eerst met een kindereditie van Heel Holland Bakt. Ook deze wordt aangepast. 'We wilden grootouders met hun kleinkinderen laten bakken, maar door de huidige situatie is dat niet haalbaar. Vaders of moeders mogen wel bij hun kinderen staan, dus gaan we voor die combinatie.'

Bron: AD Beeld: Omroep Max

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.