Frans Timmermans zou een geheime buitenechtelijke dochter hebben bij de Nederlandse ambassadeur in Litouwen, zijn voormalig woordvoerster Bonnie Horbach. Reden voor een onderzoek. Beide betrokkenen spelen in Story nu open kaart. ‘Frans en zijn vrouw hebben mij altijd enorm gesteund met alles.’

Als we de naam van Frans Timmermans (58) horen gaat dat meestal gepaard met zware politieke onderwerpen. Nu echter blijkt de veelbesproken politicus – die nogal wat ophef en extra pijn veroorzaakte met zijn versie van de laatste minuten aan boord van de neerhaalde vlucht MH17 – de hoofdpersoon in een bizar gerucht In de hoogste politieke en diplomatieke kringen wordt al een tijdje hoorbaar gefluisterd dat de Europarlementariër met zijn kenmerkende Limburgse tongval en witte baard een groot privégeheim met zich mee zou dragen... en dat al tien jaar!

Gerucht

De pikante roddel zou reeds zijn oorsprong hebben in 2007. In die tijd was Frans staatssecretaris van Buitenlandse Zaken en werd hij in die topfunctie omringd door een team van door de wol geverfde adviseurs en woordvoerders. Eén van hen was Bonnie Horbach (50), die als woordvoerster voor de PvdA’er fungeerde. De charmante Bonnie, die een vlekkeloze reputatie geniet, werkte zo’n drie jaar met Frans en maakte daarna een vlucht door in haar carrière. Bonnie heeft een dochter van tien jaar oud (naam bekend bij Story). Het vrolijke meisje speelt zonder dat ze zich daarvan bewust is een hoofdrol in voornoemd gerucht. De vader van het kind zou volgens goed ingevoerde Haagse bronnen namelijk... Frans Timmermans zijn! 

‘Niet actief bij betrokken’                                                                                                                

Volgens de politieke roddel zouden Frans en Bonnie tijdens hun samenwerking bij het ministerie van Buitenlandse Zaken tussen 2007 en 2010 een verboden romance hebben gehad waaruit dus een dochter zou zijn geboren; Frans was op dat moment al samen met zijn huidige tweede vrouw Irene met wie hij zoon Max (15) en dochter Mare (13) heeft. De hardnekkigheid van het gerucht gaf Story aanleiding het verhaal te checken.

Article continues after the ad

Ambassadeur Bonnie Horbach blijkt op vakantie in Zuid-Afrika. Aan Story vertelt ze: ‘Hier schrik ik van. Ik kan u echter vertellen dat er niets van dat verhaal klopt. Ik heb wel een vermoeden waar het gerucht vandaan komt. Buitenlandse Zaken, waar ik voor werk, is eigenlijk een beetje een familie. Er gaan veel en vaak geruchten rond. Frans en ik hebben in de tijd dat we samenwerkten veel samen in de spotlights gestaan. Wellicht heeft dat dit verhaal veroorzaakt. Maar er klopt dus niets van. Dat dit nu kennelijk wordt verteld, vind ik kwetsend. Zeker voor Frans en zijn vrouw Irene. Zij hebben mij juist altijd enorm gesteund met alles.

Beeld: ANP

Lees het hele verhaal in Story. Editie 2 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.