Zes politieagenten kwamen vorige week ’s nachts aan de deur van de woning in Leusden die Samantha ‘Barbie’ de Jong als haar thuis beschouwt: het huis van haar nieuwe liefde Jordi. Reden was een hulpkreet die volgens één van haar vriendinnen bij Samantha vandaan kwam. Ze wilden haar bevrijden, maar daar gearriveerd wachtte een verrassing...

Nancha, die al drie jaar innig bevriend is met Samantha, vertelt met trillende stem waarom ze zo bezorgd is over haar vriendin sinds ze een relatie heeft met Jordi. ‘Ik heb begin januari, toen Sam en ik met onze kinderen op vakantie waren in Ponypark Slagharen, met eigen ogen gezien hoe ze met elkaar omgaan. Dus het verbaasde me dan ook niet toen ik afgelopen week meerdere WhatsAppjes van Sam kreeg waarin ze schreef dat de situatie met Jordi danig uit de hand liep (de precieze omschrijving is Story bekend, maar wordt uit privacyoverwegingen niet nader beschreven – red.) en toen ik Sam later aan de lijn kreeg, schrok ik van wat ze allemaal zei. Ik kon niet anders concluderen dan dat Sam op dat moment ter plekke acuut hulp nodig had. Ze noemde haar leven ‘een hel’ en zei dat ze het moeilijk vond om daar weg te gaan.’

Lees het hele artikel in Story editie 9. Nu in de winkel. 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebook pagina!

Beeld: Edwin Smulders

 

 "Binnen de grenzen van wat mogelijk is" gaat het goed met Sjoukje Hooymaayer. De 77-jarige actrice kreeg een paar weken geleden te horen dat ze eierstokkanker in een ver gevorderd stadium heeft. "Het is natuurlijk allemaal nogal wat om mee om te gaan", zegt ze maandag in De Telegraaf.

Rotziekte

Hoewel Hooymaayer besloot af te zien van verdere behandeling, stond ze zondagavond weer op het podium in de musical My Fair Lady. "Dit laat ik me door die rotziekte ook niet nog eens afnemen. Nee hoor, ik ga door." De actrice legde haar rol in de musical aanvankelijk neer vanwege haar ziekte, maar gaf anderhalve week geleden in een afscheidsbrief aan het publiek aan toch nog een paar keer te willen spelen.

Plannen

Hooymaayer heeft "nog wat plannetjes". "Volgende maand wil ik ook nog graag een paar keer het toneel op, wanneer we de afsluit hebben in Carré." Daarna wil ze met "het hele gezin" een weekeinde naar Italië. "Inderdaad maar kort, want ik moet me wel wat ontzien en de reis zal best zwaar zijn, maar we gaan er optimaal van genieten. Er komt zoveel liefde op me af, het is echt geweldig."

Beeld: Edwin Smulders | (ANP)

De zus van volkszanger Tino Martin is zaterdag overleden. De zanger herdenkt zijn zus Kim van der Valk op sociale media.

Nooit vergeten

"Ook vandaag hield ik je hand vast, eerst warm en later koud, ik zal nooit vergeten hoe jij hebt geknokt en hoe jij in het leven stond", schrijft Tino Martin op Facebook. "Dag mijn zuster op een houtvlot!! We gaan je altijd mooie stralende lach en nog veel meer van je missen."

Liefste vrouw

Eerder deze week noemde de zanger zijn zus ''de sterkste, mooiste en liefste vrouw van onder andere de planeet aarde."

Beeld: Edwin Smulders | (ANP)