Marga Bult heeft besloten om tijdelijk met haar werk als zorgverlener te stoppen. De zangeres wil al haar tijd en zorg aan haar partner Ludo Voeten geven, die een hartoperatie moet ondergaan. Het is aan Marga te danken dat de hartproblemen van Ludo op tijd aan het licht kwamen.

Alarmbellen

Het scheelde niet veel of Ludo Voeten (69), de vriend van Marga Bult, zou een hartinfarct hebben gekregen. ‘Het is eigenlijk aan de coronatijd te danken dat ik op tijd kon ingrijpen,’ vertelt Marga (64) aan Story. ‘Vanwege de crisis werkte hij veel thuis en zag ik hem de hele dag. Het viel me op dat grasmaaien vaak al vermoeiend voor hem was. En ook als we gingen fietsen, was hij ontzettend snel moe. Ik herkende signalen, waardoor bij mij alle alarmbellen afgingen. Ik heb vroeger als verpleegkundige gewerkt en dat gaat nooit uit je systeem.'

Article continues after the ad

Opties

'Daarbij is Ludo een man die niet altijd op zijn gezondheid heeft gelet. Hij is heel lang vrijgezel geweest, at ongezond en had een druk en stressvol leven. Voor mij was het ‘een en een is twee’: hij moest zich laten onderzoeken door een cardioloog.’ Dat bleek een verstandig besluit. ‘Uit het onderzoek kwam naar voren dat verschillende aders behoorlijk dichtgeslibd zijn. We hoopten nog dat dotteren een optie was, maar één ader is zo dichtgeslibd en zit op zo’n moeilijke plek dat de artsen tot een drievoudige bypassoperatie hebben besloten. We zijn er echt op tijd bij geweest.

Beeld: Peter Smulders
Dit artikel komt uit Story. Editie 50 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.