Vijf jaar geleden vertrok Hans van der Togt uit Amsterdam, de stad waar de (alcohol)verleidingen op de loer lagen. In het Friese Achlum begon Hans een nieuw leven, maar nu is hij uit het dorp gevlucht... 

De verhuizing van Hans van der Togt (70) naar het Friese Achlum in 2013 werd door vriend en vijand met verbazing gadegeslagen. Maar Hans leek het een goed plan om in zijn uppie in het 629 inwoners tellende dorp neer te strijken. ‘Achteraf bezien heb ik me door een van mijn beste vrienden toch een beetje laten overhalen,’ zegt Hans tegen Story. ‘Hij zat vijf huizen verderop in mijn straat daar. Op dat moment woonde ik veertig jaar in Amsterdam en ik heb het daar in die tijd behoorlijk zien veranderen. Vooral het feit dat het zo ontzettend druk werd, begon me tegen te staan.’ Maar er was een nog veel belangrijker reden dat Hans Amsterdam de rug wilde toekeren.

Problemen

Jarenlang kampte hij met een alcoholverslaving, en – na te zijn afgekickt op Curaçao – wilde hij niet langer met alle verleidingen worden geconfronteerd. ‘Amsterdam staat voor mij gelijk aan drank,’ vertelde hij eerder aan Story. ‘Waar je ook komt, óveral zie je terrasjes met drinkende mensen en kroegen die ’s morgens vroeg al opengaan. Toen ik zelf nog dronk, vond ik dat helemaal geen punt. Integendeel zelfs! Je wilt niet wéten hoe vaak ik dronken op mijn woonboot aankwam... Nu is alles anders. Ik heb een hekel aan drank. En aan de stad.’ 

Lees het hele verhaal in Story. Editie 37 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle.


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peters Smulders

Geruchten dat haar relatie met Ramon op de klippen is gelopen, worden in Story eindelijk door Berget Lewis bevestigd. ‘Het liep niet tussen ons.’ Maar wie denkt dat Berget met liefdesverdriet rondloopt, slaat de plank mis.

Nadat haar eenjarige huwelijk met Sebastiaan van Rooijen strandde, vond zangeres Berget Lewis (46) nieuw liefdesgeluk bij Ramon. Ze was erg zeker van hun relatie toen ze in 2015, een jaar nadat ze elkaar hadden ontmoet, gingen samenwonen. Berget vertelde in Story: ‘Dat is toch een behoorlijk commitment. Dan zeg je toch tegen elkaar: We willen samenblijven. Voor mijn gevoel doe ik ook niets te snel. Ramon en ik zijn nu ruim een jaar samen. We zijn geen jonge mensen, die in een vlaag van verliefdheid zijn gaan samenwonen. We weten heel goed wat we aan elkaar hebben.’ Berget vertelde zelfs dat ze een huwelijksaanzoek zou accepteren. Maar van een bruiloft kwam het niet.  

Lees het hele verhaal in Story. Editie 38 ligt nu in de winkel of lees verder op Blendle


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP 

Vorig jaar leken Froukje de Both en haar vriend Niek van der Bruggen na een tijdelijke breuk gelukkiger dan ooit. Toch zette het koppel deze zomer definitief een punt achter hun relatie. ‘Een breuk is altijd moeilijk,’ zegt Froukje tegen Story.

Afgelopen juni maakten Froukje de Both (46) en Niek van der Bruggen (35) bekend dat het na een relatie van zes jaar over en uit is. ‘We waren vorig jaar al kort uit elkaar gegaan en daarna dachten we echt dat we het samen leuk zouden houden,’ vertelt Froukje nu aan Story. Niets bleek minder waar! ‘Over de precieze reden wil ik niets kwijt. Maar Niek en ik hebben geen ruzie. Een breuk is altijd moeilijk, maar Niek en ik voelen ons nog steeds met elkaar verbonden en we zullen altijd vrienden blijven.’ Froukje zegt voorlopig geen behoefte te hebben aan een nieuwe man.

Lees het hele verhaal in Story. Editie 38 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle.


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders