Hans Klok is geschrokken van het aantal dieren dat afgelopen winter om het leven kwam in de Oostvaardersplassen. De illusionist heeft zich op eerste paasdag nog ingezet voor bijvoeren van de dieren. "Van de 5000 dieren die er waren zijn er nog maar 1500 over. Ik schrik hier enorm van. Het is echt de spuigaten uitgelopen. Er moet nu toch echt een oplossing komen voor het gebied. Het is de hel op aarde."

Volgens Klok maken de cijfers duidelijk dat het project moet worden opgeheven. "Stop ermee en geef toe dat het mislukt is", aldus Klok. "Verkoop de paarden aan particulieren, want daar zal ongetwijfeld veel animo voor zijn. De andere dieren kunnen dan vrij worden gelaten op andere plekken waar wel voldoende voedsel is. Staatsbosbeheerder, de provincie en alle andere betrokkenen moeten het boetekleed aantrekken."

Freek Vonk

Klok vindt het jammer dat de betrokken partijen ook niet open staan voor ideeën die in het belang zijn voor de dieren. "Er zijn echt wel mensen die er echt verstand van hebben en goede oplossingen hebben, zoals bioloog Freek Vonk. Er was ook een plan gemaakt voor een vluchtroute, zodat de dieren naar de Veluwe en Duitsland konden uitwijken als er geen voedsel meer zou zijn. Maar zo'n plan wordt dan in een klap weer van de tafel geveegd."

Niet te begrijpen

De illusionist had het zondag zwaar tijdens zijn bezoek aan de Oostvaardersplassen. "Ik was daar samen met mijn 82-jarige oom, een oud-boswachter. De liefde voor de natuur zit in onze familie. Maar het is vreselijk om te zien dat dieren daar moeten verhongeren en worden afgeschoten. Dat afschieten gaat ook regelmatig mis, zodat dieren daardoor nog dagen moeten lijden. Mensen zeggen, dieren gaan dood, dat is de natuur. Maar dit is de natuur niet als je er een hek omheen zet."

Ontwikkeld land

Klok begrijpt ook niet dat zulke dingen in Nederland gebeuren. "We zijn zo'n ontwikkeld land met zoveel goede ideeën, maar we laten wel dit helemaal uit de hand lopen. Dat is niet te begrijpen."

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebook pagina!


Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Chantal Janzen is klaar met alle gebroken nachten en besluit baby Bobby wat kennis bij te brengen. 

Op haar Instagram plaatst ze een foto van Bobby in een draagzak waar ze bij schrijft: 'Hier heb ik ‘m net verteld dat ie het vanaf morgen echt uit z'n hoofd moet laten om iedere dag rond 4.45u z'n luier vol te gooien en daardoor niet meer gaat slapen. Wij mensen kakken overdag, ok? Ok. #zotezienbegrijptiehet'

Veel volgers moeten lachen om de foto en opmerking, maar het nachtelijke verschoon-moment is voor meer mensen herkenbaar. Daar speelt Chantal Janzen handig op in door de tekst onder haar post af te sluiten met: #werommelenallemaalmaarwataanmensen.

 

 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders, instagram

Het lijkt erop dat Brad Pitt en Angelina Jolie iets meer tot elkaar zijn gekomen in hun 'vechtscheiding'. Volgens een bron zou Angelina een handreiking naar Brad hebben gedaan om er samen uit te komen wat betreft co-ouderschap. 

Brad en Angelina zouden elkaar 'stiekem' ontmoet hebben bij haar thuis. "Het was de eerste keer dat ze bij elkaar kwamen om dingen door te spreken en een beslissing te maken in het belang van hun zes kinderen. Het was een succes en ze willen dit graag voortzetten", aldus de bron. "Angelina was klaar met moddergooien en wil graag met Brad tot een oplossing komen. Brad heeft al die tijd de vrede bewaard tussen hen en kijkt er naar uit om een rustigere situatie voor de kinderen te realiseren."

Drank en drugs

Jolie vroeg op 20 september 2016 de scheiding aan van Brad en sindsdien leefde het voormalige glamourkoppel in onmin met elkaar. Angie beweerde dat Brad teveel dronk en drugs gebruikte, wat resulteerde in een 'vervelende verhouding met hun kinderen'. Volgens Brad is dit onzin en wil hij juist niets liever dan veel tijd met zijn kinderen doorbrengen, waartoe hij naar eigen zeggen 'prima in staat is'.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP