Hans Klok is geschrokken van het aantal dieren dat afgelopen winter om het leven kwam in de Oostvaardersplassen. De illusionist heeft zich op eerste paasdag nog ingezet voor bijvoeren van de dieren. "Van de 5000 dieren die er waren zijn er nog maar 1500 over. Ik schrik hier enorm van. Het is echt de spuigaten uitgelopen. Er moet nu toch echt een oplossing komen voor het gebied. Het is de hel op aarde."

Volgens Klok maken de cijfers duidelijk dat het project moet worden opgeheven. "Stop ermee en geef toe dat het mislukt is", aldus Klok. "Verkoop de paarden aan particulieren, want daar zal ongetwijfeld veel animo voor zijn. De andere dieren kunnen dan vrij worden gelaten op andere plekken waar wel voldoende voedsel is. Staatsbosbeheerder, de provincie en alle andere betrokkenen moeten het boetekleed aantrekken."

More content below the advertising

Freek Vonk

Klok vindt het jammer dat de betrokken partijen ook niet open staan voor ideeën die in het belang zijn voor de dieren. "Er zijn echt wel mensen die er echt verstand van hebben en goede oplossingen hebben, zoals bioloog Freek Vonk. Er was ook een plan gemaakt voor een vluchtroute, zodat de dieren naar de Veluwe en Duitsland konden uitwijken als er geen voedsel meer zou zijn. Maar zo'n plan wordt dan in een klap weer van de tafel geveegd."

Niet te begrijpen

De illusionist had het zondag zwaar tijdens zijn bezoek aan de Oostvaardersplassen. "Ik was daar samen met mijn 82-jarige oom, een oud-boswachter. De liefde voor de natuur zit in onze familie. Maar het is vreselijk om te zien dat dieren daar moeten verhongeren en worden afgeschoten. Dat afschieten gaat ook regelmatig mis, zodat dieren daardoor nog dagen moeten lijden. Mensen zeggen, dieren gaan dood, dat is de natuur. Maar dit is de natuur niet als je er een hek omheen zet."

Ontwikkeld land

Klok begrijpt ook niet dat zulke dingen in Nederland gebeuren. "We zijn zo'n ontwikkeld land met zoveel goede ideeën, maar we laten wel dit helemaal uit de hand lopen. Dat is niet te begrijpen."

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebook pagina!


Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Sandra Reemer, die anderhalf jaar geleden overleed aan borstkanker, is herenigd met haar ouders. Negen maanden na haar dood overleed haar vader Frans, die het verlies van zijn beroemde dochter niet kon verwerken. Afgelopen week blies Sandra’s moeder Nel haar laatste adem uit. Ook zij treurde in de laatste fase van haar leven elke dag om het gemis van haar oogappel. 

'Mijn ouders waren sterke, kranige mensen die altijd positief in het leven stonden,’ vertelt Frenk Reemer, de broer van Sandra. ‘De dood van mijn zus heeft hen gebroken, hoewel ze dat liever niet aan mijn broer en twee andere zussen lieten merken. Ze hielden van al hun kinderen evenveel, maar Sandra was hun oogappel. Naarmate ze ouder werden, maakten ze zich meer zorgen om haar dan om ons. Misschien was dat wel logisch. Sandra was alleen. Ze had geen relatie en geen kinderen. Als Sandra met iets zat, dan besprak ze dat met onze ouders. Zij vroegen zich weleens af hoe het verder moest met Sandra als zij er niet meer waren. Een jaar voordat Sandra door borstkanker werd getroffen kochten mijn ouders in Sint-Michielsgestel een graf. Ze waren de negentig gepasseerd en wilden alles voor hun afscheid regelen. De kinderen wilden ze niet onnodig opzadelen met problemen. Ze kochten een graf voor drie personen. Het was hun wens dat Sandra later bij hen zou komen te liggen. Wat ze toen niet konden bevroeden was dat Sandra er als eerste begraven zou worden.'

More content below the advertising

Lees het hele verhaal in Story. Editie 7 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders

Zeven jaar geleden vertolkte Bastiaan Ragas de rol van Willem-Alexander in de televisieserie Beatrix, Oranje onder vuur. Graag had de acteur een reactie van de koning ontvangen en hij hoopt nog steeds op een uitnodiging voor een lunch. ‘Door de serie steeg zijn populariteit met twintig procent...’

Het was zeven jaar geleden de rol van zijn leven. Bastiaan Ragas (47) kroop voor de televisieserie Beatrix, Oranje onder vuur in de huid van (toen nog) kroonprins Willem-Alexander. Om hem geloofwaardig te spelen, kwam Bastiaan acht kilo aan en liet hij zijn haar groeien. Hoewel het alweer enige tijd geleden is, denkt Bastiaan nog veel aan die periode. ‘Ik heb toen een aardig inkijkje in zijn leven kunnen krijgen,’ vertelt Bastiaan aan Story. ‘Het is net of je dan iemand kent. Terwijl dat natuurlijk niet zo is.’ Nadien heeft Bastiaan nooit iets gehoord van Willem-Alexander. ‘Het zou natuurlijk ontzettend leuk zijn geweest als hij een reactie had gegeven. Op wat voor manier dan ook. Maar dat is niet gebeurd. Jammer, ook omdat ik heb begrepen dat zijn populariteit na het uitzenden van deze serie met twintig procent was gestegen. Voor en na de serie is er een poll geweest en daaruit bleek dat hij in de ogen van het publiek een stuk sympathieker was geworden. Ik ben blij dat ik daaraan heb kunnen bijdragen, haha.’

More content below the advertising

Lees het hele verhaal in Story. Editie 7 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders