Het gaat Hans Kazàn aan het hart dat hij zijn kleinkinderen al weken niet kan zien. In Spanje zijn de corona-regels nog strenger dan in Nederland. In het diepste geheim heeft Hans toch een verboden ontmoeting geregeld.

De regels in Spanje, waar Hans Kazàn (67) al meer dan twintig jaar woont, zijn zo streng dat het voor grootouders verboden is om hun kleinkinderen op afstand te zien. Tot vorige week mochten kinderen niet eens op straat spelen. Hans en zijn vrouw Wendy misten hun kleinkinderen zo vreselijk dat Hans met een uitgekiend plan kwam. ‘Je mag je alleen op straat begeven wanneer je naar de supermarkt of apotheek moet,’ vertelt Hans aan Story. ‘En dat moet in je eentje gebeuren. Mijn dochter Lara heeft met haar vriend Kian twee zoontjes, Kayan (3) en de tien maanden oude Kosta. Zij misten ons enorm en wij hen ook.’ Hans en Wendy bedachten daarom een plan.

Article continues after the ad

Lichtpuntje

‘Wendy en ik gingen ieder in onze eigen auto naar de apotheek. Zogenaamd om wat medicijnen en pilletjes te halen. En we hadden Lara gevraagd hetzelfde te doen. Met haar kinderen reed ze naar dezelfde apotheek en daarbuiten konden we elkaar zien. Weliswaar op een afstandje, maar de blijdschap die de kinderen op hun gezicht hadden was geweldig. Daar was het ons om te doen. Na al die weken van facetimen was het fantastisch om elkaar weer even in het echt te zien.’ Heel lang duurde de ontmoeting niet. ‘Dan praat je over minuten, maar langer kan echt niet. Maar het was wel spannend om het zo te doen. En we hebben er allemaal nog dagenlang plezier van gehad. Het zijn dit soort kleine lichtpuntjes die deze periode iets draaglijker maken.’

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 18 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.