In 2006 moest Hans Kazàn lijdzaam toezien hoe zijn droom om zijn zonen in een eigen theater te zien optreden, in een faillissement eindigde. Maar nu is het er tóch van gekomen!

Met tranen in zijn ogen genoot Hans Kazàn onlangs van een show van zonen Oscar en Renzo en schoondochter Mara als Magic Unlimited in een Spaans theater. ‘Het ontroerde hem omdat we in ons eigen theater stonden,’ vertelt Oscar Kazàn aan Story. ‘Dat was natuurlijk altijd zijn droom. De reden dat mijn vader in 2006 met het Magic Palace begon, was dat hij ons een podium wilde geven. We weten allemaal hoe dat is afgelopen. Buiten onze schuld om ging het fout en liep het op een faillissement uit. Dat is nog altijd een zwarte dag uit mijn vaders leven. Daarom was hij zo geëmotioneerd nu we aan de Spaanse Costa in een vast theater komende zomermaanden een eigen show hebben.’

Article continues after the ad

Geen onbekend terrein

Het theater waarin ze optreden, is geen onbekend terrein voor de drie illusionisten. ‘De eigenaar gebruikt deze ruimte nooit en wij mochten hier altijd onze shows repeteren. Ineens zagen we allerlei mogelijkheden. Er kunnen honderd mensen in. Niet zittend op een tribune, maar aan tafeltjes genietend van hun drankje. We werkten het plan uit en de eigenaar gaf ons direct toestemming. Lokaal deden we wat promotie en binnen de kortste keren waren alle kaarten uitverkocht. 

Dit artikel komt uit Story. Editie 23 ligt nu in de winkel of lees verder via Blendle.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Edwin Smulders