Illusionist Hans Kazàn heeft een filmpje gemaakt waarin hij openhartig vertelt over het aneurysma waarvoor hij in 2021 is geopereerd. In de monoloog, die hij heeft gedeeld via LinkedIn, wijst de beroemde goochelaar op het gevaar van zo'n verwijding van de slagader. 'Het is een sluipmoordenaar', waarschuwt Kazàn.

'Je voelt het niet, je merkt het niet. En als het toeslaat en je ader scheurt, dan is het binnen een half uurtje afgelopen.'

Engeltje op schouder

Het filmpje maakt deel uit van een campagne van twee artsen uit het Zuyderland Medisch Centrum in Heerlen die meer bekendheid willen geven aan de risico's van een aneurysma. 'Ik heb een engeltje op mijn schouder gehad', aldus de illusionist. 'Als de arts het niet had ontdekt, dan had ik hier nu niet meer gezeten.' Kazàn raadt mannen boven de 65 met een hoge bloeddruk of cholesterol aan zich te laten checken op de mogelijke risico's.

Brieven en kaarten

De enorme aandacht voor zijn gezondheid heeft Hans Kazàn eerder dit jaar overrompeld. Dat er zoveel mensen met hem mee zouden leven toen hij in het ziekenhuis lag, had de illusionist absoluut niet verwacht. 'Dat mensen destijds zo meeleefden met Mies Bouwman, die een nare ziekte had, kon ik wel begrijpen, maar dat ík zo geliefd ben… dat heb ik nooit geweten', bekent Kazàn in De Telegraaf. 'Om dat te beseffen waren mijn ernstige maag-, darm- en leverproblemen kennelijk nodig. Het heeft me ontroerd en ik ben nog steeds ontzettend dankbaar voor alle lieve brieven en kaarten! Ook bekende collega’s hebben meegeleefd.'

Article continues after the ad

Verkeerde medicatie 

Kazàn werd in het afgelopen halfjaar twee keer opgenomen in een ziekenhuis in Spanje, waar hij woont, vanwege extreme misselijkheid en braken. Dit kwam, bleek na uitgebreid onderzoek, door een combinatie van verkeerde medicatie en een tekort aan calcium en magnesium in zijn lichaam.

Bron: ANP | Beeld: Brunopress

 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.