Wat is je eerste herinnering aan eten? 

‘Dat als mijn moeder aan mij vroeg wat ik wilde eten, ik altijd sprei zei. Maar ik bedoelde natuurlijk prei. En deze groente vind ik nog steeds lekker. Net als elke andere groente.’

More content below the advertising

Wat vind je lekker en wat niet? 

‘Eigenlijk vind ik alles lekker. Ik ben gek op pizza’s, maar ook op vis. Zolang het maar met veel groenten wordt geserveerd. Zelf verbouwen we ook veel, in onze eigen moestuin. En je kunt me wakker maken voor penne arrabbiata en gamba’s in hete knoflookolie met chilipepers. Minder lekker vind ik tegenwoordig vlees. Ik zal er ook nooit meer om vragen in een restaurant.’ 

Wat geef je onverwachte visite te eten? 

‘Zalmtartaar, dat is een fijngehakte zalm met uitjes, en kleine aardappelen en groente uit eigen tuin. Maar Wendy is degene die het maakt. Ik sta nooit in de keuken.’ 

Wat is het meest vreemde dat je ooit hebt gegeten of aangeboden kreeg? 

‘Dat was in de jungle, toen we daar voor het SBS6 televisieprogramma Groeten uit de Rimboe waren. De inwoners hadden net een koe geslacht en deze rauwe lappen vlees werden op een hoog vuur dichtgeschroeid en daarna op je hand gelegd. Vaak hing er nog een oog of stuk darm uit. En de oudste mannelijke gast, ik dus, kreeg als eerste zogenaamd het lekkerste eten. Maar het was het meest smerige en vreemde dat ik ooit gegeten heb. Ik was toen ontzettend blij dat ik kan goochelen, want ik heb het laten verdwijnen.’ 

Dit artikel komt uit Story. Editie 22 ligt nu in de winkel of lees je online verder via Blendle.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP