Drie weken lang leefde Hans Kàzan in onzekerheid toen bleek dat hij zijn eten niet meer binnen kon houden. De illusionist viel in een paar weken tijd meer dan tien kilo af en dokters stonden voor een raadsel. Hij is niet de enige in de familie die kampt met een onverklaarbare ziekte. Twee jaar geleden werd er namelijk bij zijn dochter een zeldzame ziekte geconstateerd en dat haalde haar hele leven overhoop. Gelukkig hebben doktoren haar aandoening inmiddels onder controle, maar ze zal nooit meer de oude worden. 

Hans Kazàn geeft in RTL Boulevard een update over de zeldzame ziekte van zijn dochter: 'Er lekt kalium weg uit haar spieren en dat verlamt haar. Ze zakt dan door haar benen en kan dan niets meer bewegen. Dat was vreselijk, toen we het net ontdekten. Het zal ook nooit genezen, want het is een ontbrekend gen in haar lichaam', vertelt de goochelaar.  

Ontbrekend gen in haar lichaam

Gelukkig gaat het nu een stuk beter met Hans' dochter, want inmiddels slikt ze de juiste medicijnen. 'Als ze een aanval voelt aankomen neemt ze gewoon zo'n pilletje en dan gaat het ineens veel beter. Ze kan dan alles weer doen'. 

Overtollig maagzuur

Hans zat zelf ook een periode in de lappenmand. Eind februari kon de goochelaar drie weken lang zijn eten niet meer binnen houden en hij was de hele dag misselijk. Hij viel al snel meer dan tien kilo af en artsen stonden voor een raadsel. Hij werd daarom opgenomen in een ziekenhuis in Marbella en daar bleek dat hij extreem veel maagzuur aanmaakte. ‘Hans blijkt extreem veel maagzuur te hebben, waardoor er in zijn maag spasmes zijn ontstaan. Die veroorzaken de misselijkheid en het braken. Nu ze weten wat er aan de hand is, mag hij ook weer langzaam beginnen met eten en krijgt hij medicatie', vertelde partner Wendy opgelucht aan Story. 

Article continues after the ad

Suikterziekte

Toch was het kwaad nog niet geschied. Hans werd namelijk een week later opnieuw opgenomen in het ziekenhuis. Veel steun had Hans aan zijn echtgenote Wendy, die op hem bleef inpraten dat hij hoop moest houden. De artsen zouden ongetwijfeld met een oplossing komen. ‘Ondertussen bleven wij zelf ook dokteren. Ik ben al jaren diabetespatiënt en mag dus niet te veel suiker. Daar smokkel ik weleens mee.’ Hoewel Hans in het ziekenhuis geen vast eten kreeg, merkte hij dat zijn bloedsuikerwaardes wel stegen. ‘En niet zo’n klein beetje ook. In Spanje hanteren ze een normale waarde van 120. Maar bij mij steeg die naar 160, vervolgens naar 240 en uiteindelijk had ik een waarde van meer dan 300. Bleek dat in de sondevoeding veel suikers zaten. Wendy en onze schoondochter Mara, de vrouw van Renzo, hebben toen in overleg met de artsen besloten de sondevoeding af te bouwen en dat zij suikervrij en koolhydraatvrij voedsel voor me mee zouden brengen.’ 

Ontdekking

Het kwam ook goed omdat de artsen nog een andere ontdekking hadden gedaan. ‘Als je ouder wordt, ga je steeds meer pilletjes slikken', vervolgt Hans. ‘En het bleek dat mijn lichaam met name de diabetesmedicijnen niet meer verdroeg. Dat was ook waarom ik te veel maagzuur aanmaakte. Ik was blij met die ontdekking, want nu kon er echt iets aan gedaan worden. De artsen hebben toen al mijn medicatie onder de loep genomen en mij nieuwe medicijnen voorgeschreven.’

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Brunopress

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.