Op 25 maart is het precies een jaar geleden dat Liesbeth List op 78-jarige leeftijd overleed. Voor het eerst na het verlies van haar moeder geeft Liesbeths dochter Elisah een interview. Aan Story vertelt ze over haar verdriet, de bijzondere documentaire die ze over haar moeder heeft gemaakt en waarom ze Hans Cornelissen daar niet bij heeft betrokken.

Vorig jaar, bij het afscheid van Liesbeth List, liet haar dochter Elisah weten dat er op een ander moment een grote herdenkingsdienst voor haar moeder georganiseerd zou worden. Vanwege het corona-virus mocht er slechts in kleine kring afscheid worden genomen van de vrouw die zo’n glansrijke carrière had gehad. Bij de dienst waren nog geen tien mensen aanwezig. ‘Nadien kregen wij heel veel berichten en post,’ vertelt Elisah aan Story. ‘De terugkerende boodschap was dat mijn moeder heel veel voor mensen heeft betekend.

Article continues after the ad

Geen makkelijk jaar

Voor Elisah is het afgelopen jaar niet makkelijk geweest. Ze mist haar moeder nog elke dag. ‘Ook mijn schoonmoeder is overleden en het geluidsbedrijf van mijn man ligt sinds maart stil. Toch overheersen de goede dingen die ons zijn overkomen.  We proberen te genieten van de kleine dingen en van mooie dingen maken. Zoals de documentaire die ik over mijn moeder mocht maken en het concert van Liesbeth dat op oudejaarsavond is uitgezonden. Mijn moeder heeft op die manier het jaar samen met ons afgesloten.

Hans Cornelissen

Opvallend is dat Hans Cornelissen niet gevraagd is om aan de documentaire over Liesbeth List mee te werken. Dochter Elisah sprak wel met Albert Verlinde, zanger Typhoon, Frank Boeijen en Tom Egbers. Maar de man die een musical over Liesbeths leven maakte, werd niet benaderd. ‘Liesbeth was een prachtige vrouw,’ vertelt Hans aan Story. ‘Vooral de laatste jaren van haar leven zagen we elkaar veel. Privé, maar ook zakelijk omdat ik een musical over haar leven produceerde. Daar was ze tot op het laatst bij betrokken. Ze is nog bij de première geweest, en dat is een van de laatste keren dat ze in het openbaar is verschenen. Nadien is er weinig contact met Elisah geweest en ik ben ook niet benaderd voor haar documentaire. Ik weet niet waarom dat is.’ 

Beeld: Edwin Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 11 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.