Handbalster Tess Wester gaat trouwen. De keepster van Oranje heeft 'ja' gezegd tegen het aanzoek dat ze op kerstavond kreeg van haar vriend, voetballer Mart Lieder.

"Ik kan nog steeds niet geloven dat dit echt is gebeurd", schrijft Wester op Instagram bij foto's van het aanzoek. "Ik denk echt dat ik het gelukkigste meisje ter wereld ben. Op kerstavond heb ik het mooist mogelijke cadeau gekregen dat ik me kon wensen. Ik heb JA gezegd."

Article continues after the ad

Denemarken

De 29-jarige Lieder voetbalt in Denemarken bij SønderjyskE. Zijn drie jaar jongere aanstaande vrouw speelt ook in Denemarken, bij Odense. Wester veroverde eerder deze maand met Oranje in Japan de wereldtitel. Ze werd gekozen tot beste keepster van het toernooi.

Olympische Spelen

Het is niet bekend wanneer Wester en Lieder in het huwelijksbootje stappen. De handbalster gaat komende zomer met Oranje voor goud op de Olympische Spelen in Tokio.

Ranomi

Het is al het tweede sportkoppel dat vlak voor de jaarwisseling onthulde te gaan trouwen. Zwemster Ranomi Kromowidjojo werd onlangs bovenop een besneeuwde berg in Zuid-Duitsland ten huwelijk gevraagd door Ferry Weertman, de olympisch kampioen van Rio 2016 in het open water.

Beeld en tekst: ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.