Na tien jaar keert de musicaltalentenjacht Op Zoek Naar... terug op de buis.

In een nieuwe serie gaat AVROTROS vanaf februari op zoek naar de vertolkster van Maria, het hoofdpersonage in de musical The Sound of Music.

Article continues after the ad

The word is out!

Frits Sissing is opnieuw de presentator van dienst, bevestigt een woordvoerder van de omroep na berichtgeving hierover in De Telegraaf. Ook de presentator deelt via social media het nieuws.

'The word is out!!! Op Zoek Naar... komt terug!! Over 4 weken start de zoektocht naar Maria voor The Sound of Music! Na Evita, Joseph, Mary Poppins en Zorro gaan we Maria vinden', schrijft hij op Instagram.

 

Dikke tv-hit

Tussen 2007 en 2011 werden in totaal vier seizoenen van Op Zoek Naar... gemaakt. Hierin werd naar de hoofdrolspelers voor de musicals Evita, Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat, Mary Poppins en Zorro gezocht.

Het programma werd een hit en leverde de doorbraak op van talenten als Brigitte Heitzer, Freek Bartels, Noortje Herlaar en Tommie Christiaan.

Jury

De nieuwe serie begint op 21 februari. Wie er in de jury zitten is nog niet bekend. Volgens de zegsvrouw komen er in elk geval vier. In de eerdere edities beoordeelden onder anderen Willem Nijholt, Pia Douwes, Erwin van Lambaart en Paul de Leeuw de talenten.

Nostalgie

Sissing liet in de afgelopen jaren al meerdere keren blijken dat hij een terugkeer wel zag zitten. Vorig jaar verwachtte de presentator echter geen snelle terugkeer. 'Er wordt wel regelmatig over nagedacht en nostalgisch over gesproken, maar voorlopig lijkt het nog niet van de grond te komen', zei hij destijds.

'Ik vind het een feest dat Op zoek naar... terugkomt op tv én dat ik het weer ga presenteren', laat Sissing nu weten.

Talenten

'De vorige edities van het programma zijn echt een springplank geweest voor musicaltalent. Ik ben benieuwd naar de musicalsterren in Op zoek naar Maria. Het is fijn dat we dit programma kunnen maken en de huiskamers in kunnen brengen, nu mensen al tijden niet naar het theater kunnen.'

Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.