De spelshow Ik hou van Holland komt weer terug op tv, maar zonder teamcaptain Guus Meeuwis. De zanger, die sinds 2011 onderdeel was van het programma, had andere activiteiten gepland en daarom is besloten dat hij ermee stopt. Leo Alkemade volgt hem op, maakte SBS6 woensdag bekend.

'Het is jammer maar mijn eerste grote liefde blijft toch de muziek, die zal altijd voorrang krijgen. Elke opnamedag met Jeroen en Linda was een feestje, ik heb er vriendschappen aan overgehouden en ik heb diep respect voor de geoliede machine achter de schermen', zegt Meeuwis. Hij is erg blij met zijn opvolger. 'Ik ben erg verheugd dat Leo mijn plek overneemt, hij is niet alleen een goede vriend maar ook één van de grappigste mensen die ik ken. Ik weet zeker dat hij het goed gaat doen.'

Article continues after the ad

Grote eer

Leo Alkemade vindt het een grote eer dat hij het stokje mag overnemen. 'Geen gemakkelijke opgave, wel een hele hele leuke!' Vanwege de coronamaatregelen zien de uitzendingen er iets anders uit. Zo staan er aan elke desk twee gasten, in plaats van drie. Bij de opnames is geen publiek aanwezig, maar elk team mag één huishouden uitnodigen als aanmoedigers. Orgel Joke zal de nummers voor de muziekvragen vertolken.

Talpa

Vanaf zaterdag 29 augustus is Ik hou van Holland weer te zien op SBS 6. Het is het tweede seizoen dat op de zender te zien is. Het programma verhuisde met presentatrice Linda de Mol van RTL mee naar Talpa.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.