Er zijn al meerdere oudere dames de revue gepasseerd in soapdorp Meerdijk, maar geen enkele vrouw leek last te hebben van de overgang. Daar komt verandering in, meldt RTL Boulevard. 

GTST komt binnenkort met een unieke verhaallijn. Linda, gespeeld door Babette van Veen, raakt in de overgang.

Article continues after the ad

In de overgang

"Het ene moment heeft ze het bloedheet, terwijl de verwarming in huize Bouwhuis amper de 19 graden Celsius aantikt", zo beschrijft RTL Boulevard de horror waar Linda binnenkort mee te maken krijgt. "Nachtzweten is ook zoiets waar Linda last van gaat krijgen. En dan komt ze ook nog eens twee kilo aan." Maar, euhm... Waarom zij wél, en de andere dames op leeftijd niet? "Andere vrouwelijke GTST-coryfeeën, zoals Laura Selmhorst (de 65-jarige Jette van der Meij), en Janine Elschot (de 57-jarige Caroline de Bruijn) is dat lot gespaard gebleven. Zij de lusten, Linda de lasten". merkt Boulevard fijntjes op. 

GTST 2.0

Linda's naderende overgang is zoals gezegd een nieuwe actie die de afgehaakte kijkers weer naar de buis moet lokken. Eerder voerden de makers al andere, achter de schermen-maatregelen in. Zo is er tegenwoordig meer studioruimte, meer sets en komen er meer buitenscènes. De woonkamers worden ook 'rommeliger' - wat natuurlijk véél beter past bij de huishoudens van de gemiddelde Nederlander. RTL gaat verder het schrijven van de scenario’s anders aanpakken en er is zelfs een dramaturg ingehuurd die het drama in GTST weer op topniveau gaat brengen.

Beeld: Peter Smulders | Superguide.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.