Pas een paar dagen is het zo, maar de échte fans van ‘GTST’ is het meteen opgevallen: de soap begint sinds deze week niet zoals kijkers gewend zijn. Rond de klok van 20.00 uur val je namelijk meteen in de nieuwe aflevering, zónder terugblik op de vorige uitzendingen. En dat vindt televisiekijkend Nederland maar verwarrend.

'Wat vooraf ging in Goede Tijden, Slechte Tijden.' Het zijn de woorden waarmee een nieuwe aflevering van de dagelijkse soap begint. Of beter gezegd: wáren, want de samenvatting voorafgaand aan een nieuwe uitzending is geschrapt. Mét een duidelijke reden.

Article continues after the ad

Bewuste keuze

Een woordvoerder van RTL laat aan Televizier weten dat de samenvatting per ingang van de nieuwe maand inderdaad is verdwenen. Het gaat om een test die de zender tot half oktober uitvoert, om te zien of er met deze verandering minder mensen wegzappen na het RTL Weer. Er wordt natuurlijk gehoopt dat het experiment ervoor zorgt dat incidentele fans blijven plakken en er wellicht nieuwe fans van GTST bij komen.

Paniek

Na de proefperiode wordt gekeken of het weglaten van de recap wel of niet leidt tot hogere kijkcijfers. Mocht dat niet zo zijn, dan kunnen kijkers de samenvatting gewoon weer terugverwachten. Als we twitteraars mogen geloven, is dat in elk geval wél waar ze op hopen. 'Hoe kunnen jullie dit nou doen?', vraagt iemand zich af. 'Dit gaat echt niet werken qua kijkcijfers…'

Door: Flaironline | Beeld: RTL

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.