Vanavond keren er twee oude bekenden terug in Goede Tijden Slechte Tijden. Het gaat om Mark en Marieke de Moor. Marieke is de zus van Janine en Mark is haar man.

Tim Immers keert terug als Mark de Moor. Marieke werd toentertijd door Nathalie Mourits gespeeld, maar haar rol zal nu vertolkt worden door Lidewij Mahler.

Wie waren Mark en Marieke ook alweer?

Mark was een zwemmer, zag er goed uit en had een vlotte babbel. Op een gegeven moment kreeg hij een ongeluk waardoor hij zijn zwemcarrière moest beëindigen. Hij was samen met Marieke, het jongere zusje van Janine. Marieke was een lief meisje, maar af en toe kon ze nogal labiel zijn. Op een gegeven moment zijn de twee verhuisd naar Italië. In de GTST-zomercliffhanger van seizoen 5 was te zien hoe Mark en Marieke uit het plaatsje Meerdijk vertrokken om een nieuw leven in het Italiaanse Toscane op te bouwen.

Dit was de laatste scene van het koppel voordat ze naar Italië verhuisden:

Comeback

Nu, ruim 23 jaar later, komen Mark en Marieke weer terug in GTST. Het wordt dan ook een onverwachts weerzien in de aflevering van vanavond. Het stel gaat wonen in de Rozenboom en doen zich anders voor dan dat ze daadwerkelijk zijn... Dat belooft wat!

Article continues after the ad

Bekijk hier het promofilmpje voor vanavond:

Beeld: ANP, GTST