Het is inmiddels bijna een half jaar geleden dat muziekdegene Aretha Franklin kwam te overlijden. Volgens de Amerikaanse belastingdienst zou de zangeres nog een schuld hebben openstaan van omgerekend wel 5,5 miljoen euro.

Er komt zelfs nog een boete van een miljoen bovenop dat bedrag wegens wanbetaling, weet Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ.

Article continues after the ad

Belastingschuld

Aretha Franklin zou, toen ze nog leefde, een groot deel van haar schuld al afbetaald hebben. Dat meent David Bennett, de advocaat van de erfgenamen van The Queen of Soul. "Het nalatenschap van mevrouw Franklin is ondertussen bezig de lopende zaken af te handelen," aldus Bennett.

Volgens een voormalig advocaat van Aretha is haar schuld opgelopen tussen 2012 en 2018. Ook hijzelf heeft nog onbetaalde facturen van de overleden zangeres. Het zou gaan om een bedrag van 50.000 euro.

Nalatenschap

Na haar dood is Franklins nalatenschap op ongeveer 70 miljoen euro geschat. De zangeres had geen testament opgesteld voor haar overlijden. Hierdoor heeft de familie het moeilijk met de verdeling van het geld. Volgens TMZ zouden familieleden flinke ruzie hebben.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bronnen: NU.nl, TMZ | Beeld: ANP