De dood van zijn vader heeft diepe indruk gemaakt op acteur Victor Löw. Aan Story vertelt Victor openhartig over de bijzondere band die hij had met zijn vader, wiens naam voortleeft in zijn zoontje Bobby (3). 

Na de scheiding van zijn ex-vrouw Mirjam de Rooij had Victor Löw (57) niet verwacht ooit nog verliefd te worden. Toch viel de acteur in 2012 na een voorstelling als een blok voor zijn huidige partner Marieke Kieft, die achttien jaar jonger is. Achteraf bleek hun ontmoeting niet op toeval te berusten: de regieassistente had hen ‘gekoppeld’. Met succes. In 2016 werd zoontje Bobby Vic geboren, vernoemd naar Victor én naar diens vader, tv- en toneelregisseur Bob Löwenstein. Eind 2018 overleed Victors vader, op 90-jarige leeftijd. ‘Gelukkig heeft hij Bobby (3) nog meegemaakt,’ vertelt Victor aan Story op de première van Kruimeltje en de strijd om de Goudmijn. ‘Marieke stelde voor Bobby naar mijn vader en mij te vernoemen.’ Het jongetje draagt zijn opa’s naam vanwege de hechte band die Victor met hem had. ‘Ik heb diep respect voor mijn vader,’ vertelt de acteur. ‘Dat komt door zijn oorlogsverleden. Hij is er niet gek van geworden. Dat heeft hij knap gedaan.

Article continues after the ad

Oorsprong

Hij is van oorsprong een Oostenrijker. Zijn moeder emigreerde met zijn stiefvader naar Antwerpen en hij is daar later bij gekomen. En toen brak de oorlog uit, dus toen zaten ze als Oostenrijkers in België. Ze hadden thuis ook Joodse onderduikers, in de kelder.’ Victor worstelt nog steeds met het verlies van zijn vader. ‘Ik heb zijn dood nog niet verwerkt,’ zegt hij. ‘Daar heb ik moeite mee.’ Na een kleine overpeinzing pakt Victor zijn telefoon en zegt: ‘Kijk, ik heb een foto van mijn vader als achtergrond van mijn telefoon. Dat zegt genoeg over onze band.’ Al vrij snel nadat Victor in de publiciteit verscheen met Marieke, gaf de acteur te kennen graag nog eens te willen trouwen. Intussen is dat gebeurd, in het bijzijn van Bobby Vic en Victors zoon Gilliam (17) en Marieke’s zoon Jesse (14). ‘Marieke en ik zijn drie jaar geleden getrouwd, in Alkmaar,’ geeft Victor aan. ‘Dat hebben we bewust voor onszelf gehouden. Er waren wel wat mensen bij, maar het echte trouwfeest moet nog komen. Dat schuiven we steeds voor ons uit.’

Beeld: Peter Smulders

Lees het artikel in Story. Editie 08 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.