Gordon (52)laat zijn nieuwe aanwinst Toto geen kou lijden nu het buiten zo koud is. De zanger heeft een hondenjasje voor hem geregeld, want hij wil naar eigen zeggen alleen het beste voor zijn 'kind'.

De Franse bulldog trotseert de sneeuw in een jasje met een patroon van het merk Louis Vuitton. Maar schijn bedriegt: het jasje is niet authentiek. Gordon ontving het hondenjasje voor zijn viervoeter van een online hondenboetiek. 'Verwennerij! Dankjewel Posh Dogs Paradise,' schrijft hij.

Article continues after the ad

Ophef over Toto

Sinds Gordon zijn hondje Toto in huis heeft gehaald, is er ophef over het hondje. Van zijn (voormalige?) vriend Gerard Joling tot 'Jinek': de zanger zou de puppy niet zo moeten promoten. Karen Soeters (House of Animals) schoof onlangs aan tafel bij Jinek om daar samen met Antoinnette Scheulderman en Fatima Moreiro de Melo te praten over het gevaar van broodfokkers. Nu we massaal thuis zitten, halen veel mensen een hondje in huis voor de gezelligheid. Maar daar wil de dierenwelzijnsorganisatie wel voor waarschuwen.

Gezondheidsproblemen voor rashonden

En natuurlijk werd ook de puppy van Gordon hierbij besproken. Jinek wil weten: 'Dat begrijp ik ook: als je zoiets schattigs hebt, dan wil je dat delen met de wereld. Waarom valt iedereen over hem heen?' Hoewel Karen heus wel ziet dat de zanger heel gelukkig is met het beestje, gaat het puur om het feit dat het een ras is met een platte snuit. 'Die worden gefokt dat die snuit maar platter en platter wordt. Het probleem is dat die honden heel vaak geen adem kunnen halen. Ze hebben zulke gigantische gezondheidsproblemen.' En daarin schuilt dus het probleem: 'Je wil zo’n hondje niet promoten.' Karen denkt dat Gordon geen idee heeft, ook te zien aan de emotionele reactie die de zanger plaatste. 'Ik denk dat hij tot inzicht zou komen als iemand hem rustig zou kunnen uitleggen van: joh, het is geen aanval op jou als persoon, maar probeer te begrijpen wat er aan de hand is met dit ras.'

Beeld: Peter Smulders 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.