Gordon is zaterdagnacht slachtoffer geworden van een overval in zijn appartement in Amsterdam-Zuid. Twee indringers hebben de zanger en presentator mishandeld en zijn pinpas, creditcards en sieraden, waaronder een Rolex-horloge, meegenomen. 'Ik dacht dat ik zou worden vermoord', vertelt Gordon woensdag aan De Telegraaf.

De zanger spreekt van een nachtmerrie. 'Ik ben geslagen, geschopt, vernederd en ze dreigden me dood te steken. Ik was ervan overtuigd dat ik zou worden vermoord. Ik probeerde rustig tegen de daders te praten maar ze bleven maar tegen me schreeuwen.'

Bevrijden

Gordon wist zich nadat de indringers waren vertrokken te bevrijden en om hulp te vragen. Beveiligers van een museum in de buurt schakelden de politie in. De zanger is 'enorm aangeslagen'. 'Wie doet iemand zoiets aan?' Gordon, die zaterdag ook nog te horen kreeg besmet te zijn met het coronavirus, is onder doktersbehandeling en heeft steun van vrienden. Ook worden hij en zijn woning extra beveiligd.

Onderzoek

De politie is direct een onderzoek gestart, bevestigt een woordvoerder aan het ANP. Over het onderzoek kunnen op dit moment verder geen uitspraken worden gedaan. Camerabeelden van de omgeving zijn gecontroleerd en passanten zijn ondervraagd.

Article continues after the ad

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.