De nieuwe spelshow Dat Verzin Je Niet! zit vol met dit soort vragen: vragen waarop je het antwoord eigenlijk niet kunt, maar wel heel graag wil weten. Gordon heeft de leiding over dit even verbazingwekkende als spannende vraag- en antwoordspel, waarbij in elke aflevering een koppel het opneemt tegen een honderdkoppig publiek. De vraag is niet óf er iemand met geld naar huis gaat, maar wíe – en met hoeveel! 

Elke aflevering bestaat uit twee rondes. Bij de start van de eerste ronde heeft het koppel 100.000 euro in zijn geldpot: de pot van de honderd publieksspelers is nog leeg. Gordon legt het tweetal in deze ronde acht bizarre vragen voor over onvermoede, vaak absurde, maar toch écht bestaande situaties. Elke vraag is 12.500 euro waard. Antwoordt het koppel in één keer goed? Dan verdienen ze dit bedrag voor in hun pot. Bij elk fout antwoord van het koppel gaat er echter een deel van dit bedrag uit hun pot, naar die van de honderd publieksspelers: op die manier wordt de inzet van de finale bepaald!

Article continues after the ad

Vlijmscherpe opmerking

En Gordon? Die geeft op geheel eigen wijze leiding aan het geheel. Bij het presenteren van de mogelijke antwoorden laat hij uiteraard geen mogelijkheid onbenut om een vlijmscherpe opmerking of een grap te maken. Eén ding is zeker: na afloop zijn er gegarandeerd blije winnaars en een hoop mensen die hebben genoten van een avondje leerzaam lachen én verbazen.

Dat Verzin Je Niet! is vanaf zondag 13 januari elke week te zien om 21.30, op SBS6.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP