Gordon maakt zich op voor een hoop commotie. Zijn biografie ligt woensdag in de schappen en gaat volgens de 49-jarige entertainer een hoop stof doen opwaaien. Toch is Gordon blij. “Het voelt als een opluchting”, zegt hij tegen BuzzE. “Ik ben nergens bang voor.”

Schok

Gordon deelde zijn levensverhaal met journalist Marcel Langedijk. De vele gesprekken met hem waren voor Gordon “therapeutisch” en “bevrijdend”. “Ik ben blij dat ik mijn verhaal heb kunnen vertellen. Voor veel mensen zal het een schok zijn.” De entertainer neemt, zoals we van hem gewend zijn, geen blad voor de mond. “Het is zoals het is, dit is de waarheid. Ik heb er enorm tegenop gekeken, me afgevraagd of ik dit wel kan, moest en wilde vertellen. Maar het is een heel mooi boek geworden.”

Misbruik

In 'Gordon, biografie van een entertainer' gaat het niet alleen over de showbizzrellen waarbij hij betrokken was, ook Gordons jeugd komt uitgebreid aan bod. “Het verhaal van mijn ouders en mijn jeugd is heftig.” Gordons vader was alcoholist, het huwelijk van zijn ouders was gecompliceerd. De entertainer is de jongste van acht kinderen, maar heeft met sommige broers en zussen nauwelijks contact. Gordon is ook open over het misbruik binnen de familie. “Ik ben misbruikt, van mijn zevende tot mijn twaalfde”, liet hij optekenen. “Ik vermoed dat bijna alle kinderen in ons gezin zijn misbruikt.”

Boekje open

Niet alle betrokkenen zullen volgens Gordon blij zijn dat hij een boekje opendoet. “Ik heb vaak mijn mond moeten houden over wat gebeurd is. Ik ben open, oprecht en eerlijk. Ik lieg niet en wil niet liegen.” De entertainer zegt alle betrokkenen te hebben vergeven. “En ik hoop dat zij mij ook kunnen vergeven.”

Vervolg

Hoewel Gordon trots is op zijn biografie, zit een vervolg er zeker niet in. “Ik heb het boek één keer gelezen en weggelegd. Ik lees het nooit meer, het is een te pijnlijk en heftig verhaal. Een tweede deel? Ik moet er niet aan denken.”


Beeld: Edwin Smulders | (ANP)

Jodie Foster laat zelden iets los over haar privéleven. De gelauwerde Amerikaanse actrice staat sinds haar derde voor de camera en probeert op die manier ‘te overleven’. Dat resulteert niet alleen in wilde speculaties over haar liefdesleven, maar ook over de vader van haar kinderen...

De afschuwelijke ervaring zou Jodie destijds hebben doen besluiten zo weinig mogelijk van haar privéleven prijs te geven. Was haar liefdesleven lange tijd een raadsel, over de vader van haar zonen houdt Jodie tot op de dag van vandaag haar lippen stijf op elkaar. Gezegd wordt dat haar goede vriend acteur Mel Gibson de vader van Charles en Kit is, maar ook de homoseksuele en inmiddels overleden castingdirector Randy Stone wordt genoemd. Zelfs Charles en Kit weten het niet! Jodie zou haar zoons, nu 20 en 17 jaar, het grote geheim willen vertellen wanneer ze 21 zijn. Intussen trekt ze zich van alle speculaties niets aan. Ze geniet van haar gezinsleven, de successen die ze als actrice én regisseuse boekt, en het feit dat ze het nu rustiger aan kan doen. ‘Ik kan doen waar ik zin in heb. Dus als ik een rolletje wil spelen in een filmpje van iemand die voor het eerst in zijn eigen appartement iets opneemt met zijn telefoon, kan ik dat doen.’ En met onvergetelijke glansrollen in films als The Accused, The Silence of the Lambs, Panic Room en Flightplan op haar naam heeft Jodie daar helemaal gelijk in.

Lees het hele verhaal in Story. Editie 50 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle.


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP