Gordon wil met zijn programma 'Gordon Gaat Trouwen....maar met wie?' een bijdrage leveren aan de homoacceptatie in Nederland. ''Ik weet niet of Nederland klaar is om twee mannen op televisie te zien daten. Dat is best wel een ding. Ik ben daar heel benieuwd naar'', zegt Gordon in aanloop naar de eerste aflevering die RTL 4 donderdagavond uitzendt.

Goed gevoel

In het datingprogramma gaat Gordon met twaalf mannen op stap om de ware uit te zoeken. In de eerste aflevering springt al meteen een vonk over en wordt er ook gezoend. ''Ik heb het gevoel dat het wel gaat lukken'', zegt Gordon serieus. Na meerdere relaties wordt het nu menens. ''Je zult altijd mensen hebben die kritiek hebben, maar ik doe dit met heel mijn hart en vol integriteit'', zegt hij.

Homoacceptatie

"Ik doe het ook voor de homoacceptatie in Nederland'', legt de aanstaande bruidegom uit. ''De homoacceptatie in Nederland gaat hard hollend achteruit. Ik hoop dat ik met dit programma laat zien dat liefde universeel is. Dat het niet uitmaakt van wie je houdt. Het moet gewoon heel normaal zijn, ook voor mij." Gordon zegt bewondering te hebben voor de mannen die zich hebben aangemeld. ''Ik zou dat nooit durven. Ze stellen zich kwetsbaar op en durven te laten zien dat ze mij leuk vinden. Dat vind ik wel wat."

Article continues after the ad

Speeddates

In de eerste drie afleveringen wordt Gordon steeds op drie dates gestuurd. Gerard Joling, Danny Rook en zijn hartsvriendin Joyce Humblet vormen de selectiecommissie die twaalf mannen voor hun goede vriend uitkiezen. In de vierde aflevering kiest Gordon zelf nog drie mannen tijdens een speeddate. Bij de vijf mannen die overblijven gaat hij op bezoek bij zijn mogelijk toekomstige schoonouders.

Zuid-Afrika

Het programma toont ook zijn kwetsbare kant. ''Ik schrok er eigenlijk van hoeveel persoonlijke kanten ik van mezelf laat zien. Bij het zien van de beelden vond ik dat wel heel heftig." De twee laatste afleveringen spelen zich af in Zuid-Afrika. Gordon heeft zelf uitgezocht waar zijn huwelijk plaatsvindt. Met wie hij gaat trouwen maakte hij pas 24 uur voor de huwelijksdag bekend.

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale herfst-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Peter Smulders | (ANP)