De 59-jarige Ruud Hessing had met drie ton meer naar huis kunnen gaan, maar hij moet het uiteindelijk met 'slechts' 18.000 euro doen. De Miljoenenjacht-kandidaat nam een enorm risico door een aanbod van 358.000 euro af te slaan.

De kandidaat begon goed en speelde veel lage bedragen weg. Uiteindelijk bood de bank hem 358.000 euro. Maar dat riante bedrag was niet genoeg voor Ruud en zijn vrouw Anneke. Samen besloten ze het aanbod af te slaan, tot verbijstering van presentatrice Linda de Mol en het publiek. Een keuze die het stel duur is komen te staan. Uiteindelijk ging de kandidaat met 18.000 euro naar huis. 

Thuisspeler

Kijkers konden de risicovolle keuzes van Ruud, broer van oud-staatssecretaris Rob Hessing, niet begrijpen. Hij wordt op sociale media 'de domste kandidaat ooit' genoemd. Maar Ruud en zijn vrouw zijn niet de enige gedupeerden. Winston Gerschtanowitz durfde het schamele bedrag bijna niet uit te reiken aan de thuisspeler. 'Ik durf het bijna niet te zeggen, maar dit is een van de laagste bedragen die ooit zijn gewonnen bij Miljoenenjacht,' zei hij tegen de winnaar. 'Ja sorry, ik had jullie meer willen geven. Maar dit is echt wat er in de studio is gebeurd. Volgende keer beter misschien.' De thuisspeler zei alsnog blij te zijn met het bedrag. 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Article continues after the ad

Beeld: Peter Smulders