Dankzij haar deelname aan America's Got Talent (AGT) timmert Glennis Grace ook in de Verenigde Staten aan de weg. Hoewel ook de Amerikanen aan haar trekken, belooft de Amsterdamse altijd terug te komen naar Nederland. "Ik zal hier altijd mijn stem laten galmen, of mensen het nou leuk vinden of niet", lacht ze voor de camera van het ANP.

Tijd voor zichzelf

Na haar Amerikaanse avontuur nam Glennis heel bewust een tijdje vrij. "Ik heb tien dagen de tijd gehad om even tot mezelf te komen", zegt de zangeres, die het tot de finale van AGT schopte, maar op 29 september naast de winst greep. "Ik heb expres echt even tijd voor mezelf genomen na het hele avontuur van AGT. Ik ben nu bijgekomen, heb alles tot me door laten dringen, alles laten bezinken. Ik ben oké."

Article continues after the ad

Goed nadenken

Hoe ze aan haar Amerikaanse succes een vervolg gaat geven, weet Glennis nog niet precies. De aanvragen stromen binnen, "maar je moet nu heel goed nadenken over wat je wel en wat je niet gaat doen". "Je bent snel geneigd om alles aan te pakken, maar je met de goede dingen eruit pikken en goede keuzes maken."

Whitney Tribute

Dit weekeinde focust Glennis zich volledig op de twee tribute-concerten voor Whitney Houston in AFAS Live. "Ik ben klaar voor nieuwe avonturen. Maar eerst dit avontuur afmaken, deze twee dagen, en dan weer plannen maken voor wat er nog meer op stapel ligt." Ook in de VS is veel vraag naar een Whitney Tribute. "Maar ik moet voor mezelf eerst uitzoeken of ik dat wil. Kijk, als er een grote partij is die wil dat ik dit in Las Vegas ga laten zien, of in een ander groot stadion, dan wil ik daar nog wel een nachtje over slapen. Dat is wel iets wat helemaal te gek is, maar dat zal dan wel eenmalig zijn."

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders | Bron: ANP