Glennis Grace kon donderdagavond aan tafel bij Jinek haar tranen niet bedwingen toen ze vertelde over het racisme dat ze regelmatig ervaart. De zangeres werd uitgenodigd naar aanleiding van het bericht dat zij ontving op Instagram van een 13-jarige jongen die haar uitschold voor onder andere 'tering zwarte hoer'.

'Ik doe het niet alleen voor mezelf. Ik strijd al heel lang voor racisme', vertelt ze. Op het scherm achter Jinek wordt een verzameling getoond van verschillende racistische berichten die Grace op Instagram ontving. 'Het raakt me al lang niet meer. Dan verbaas ik me erover dat het me wel nog raakt. En dat is fucked up', vervolgt ze, duidelijk geëmotioneerd.

Opvoeding

Grace verbaast zich ook over het feit dat ze niks van de ouders van de jongen heeft gehoord. 'Want dit is het resultaat van opvoeding, van zijn omgeving. Niet alleen die jongen van 13, zijn hele omgeving moet exposed worden', vult zanger Glen Faria aan, die ook is uitgenodigd om over racisme te komen praten.

Ophef

De zangeres deelde het bericht op haar Instagram, wat voor veel ophef zorgde. Ze kreeg veel steunbetuigingen voor haar actie, maar er zijn ook mensen die vinden dat zij te ver gaat door de 13-jarige publiekelijk te veroordelen.

Article continues after the ad

Bron: ANP | Beeld: Still

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.