Glennis Grace gaat op 16 mei samen met Afrojack optreden tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival in Ahoy Rotterdam. Dat werd maandag bekendgemaakt in talkshow Op1.

Visitekaartje van Nederland

Het plan is volgens Gerben Bakker, 'Head of Show' bij het het Eurovisie Songfestival, om het beste van Nederland te laten zien. "Als je het hebt over het beste van Nederland denk je toch aan onze DJ's. Dat is een goed exportproduct. Denk aan Amsterdam Dance Event, dat is echt ons visitekaartje." Zodoende kwam de organisatie uit bij Afrojack, die zelf uit Rotterdam komt.

Article continues after the ad

Zonder aarzelen

Afrojack wilde daarbij heel graag samenwerken met Grace. Tijdens een vijf tot zes minuten durende medley van nummers van Afrojack zal de zangeres hem vocaal ondersteunen. Grace vertelt in Op1 dat ze geen moment twijfelde over het aanbod om te zingen op het Songfestival. "Ik wist nog niet eens wat ik ging doen, maar ik heb meteen ja gezegd."

Finale gemist

Het is voor Grace niet de eerste keer dat ze te zien zal zijn op het Eurovisie Songfestival. In 2005 deed ze al mee als vertegenwoordiger van Nederland met het nummer My Impossible Dream. Toen ging ze echter niet door naar de finale. Daarover zegt ze in Op1: "Voor mij was het een hele mooie ervaring en dat zal ik nooit vergeten. We kwamen gewoon niet zo heel erg ver en dat was heel jammer." Ze noemt het "super nice" dat ze nu hiervoor gevraagd is.

Gaat het hele feest wel door?

Maar met het snel om zich heen grijpende coronavirus in Nederland is het maar de vraag of het songfestival wel door kan gaan. Baas Gerben Bakker zegt in het programma Op1 nog niet te willen denken aan het uitstellen van het feest. Daarmee zouden heel veel mensen gedupeerd zijn: de fans die tickets hebben geboekt, de partijen die meewerken aan de show en de locatie. Of het feest mogelijk gehouden wordt zonder publiek wilde Bakker niet zeggen. ‘We hebben nog twee maanden en gaan voor drie fantastische shows’, zei de songfestivalbaas in Op1.

Bron: Nu.nl, Shownieuws.nl | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.