Het is een heel bijzondere dag voor Glennis Grace. Precies 25 jaar geleden won de souldiva als Whitney Houston de Soundmixshow en dat betekende de start van haar succesvolle muziekcarrière!

Op Instagram blikt de zangeres terug op dit bijzondere moment met nostalgische beelden van de Soundmixshow. “Het voelt als de dag van gisteren”, zo laat ze weten. In de tv-show zong, de toen 16-jarige, Glennis het nummer One Moment in Time van Whitney Houston. Haar prachtige stem wist iedereen te overtuigen en ze won dan ook de felbegeerde hoofdprijs. En daar bleeft het niet bij, want Zz sleepte hiermee ook een plantencontract in de wacht en haar eerste single, I'm Gonna Be Strong, belande nog datzelfde jaar in de top.

Article continues after the ad

Groot idool

Whitney Houston is een groot idool van de zangeres en Glennis zingt regelmatig nummers van het overleden icoon. Ze heeft zelfs speciale Whitney-concerten gegeven. “Ze was echt een natuurtalent. Er was helemaal niets fakes aan haar. Met haar magische stem en de emoties die ze kan overbrengen. Ze heeft zoveel voor de muziekindustrie betekend. Er is niemand die haar riffs zo kan zingen, dat kan ik niet eens”, zei ze onlangs nog in een interview.

Beeld: ANP, Instagram, bron: RTL Boulevard

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.