De afgelopen weken genoot televisiekijkend Nederland weer volop van Gijs Scholten van Aschat als de vuige crimineel Ron in de spannende dramaserie Klem. Zijn succes kent echter een prijs, vertelt de acteur openhartig aan Story.

Dat Gijs Scholten van Aschat (59) kan bogen op een cv waar andere acteurs twee levens voor nodig zouden hebben, mag een wonder heten. Jarenlang was optreden voor hem namelijk een kwelling. ‘Achter de coulissen voor het begin van een voorstelling stond ik doodsangsten uit,’ vertelt Gijs. ‘Ik moest overgeven en raakte in ademnood en noem maar op. Het gekke was dat ik dacht dat dit normaal was. Het ging uitstekend met mijn carrière. Ik had genoeg werk en de kritieken waren goed. Het verneukeratieve is dat je dan succes en die angsten met elkaar gaat verbinden. Zo van: het gaat goed en ik heb dat, dus het zal allemaal wel bij elkaar horen. Uiteindelijk kwam ik er natuurlijk achter dat het zo niet hoeft te zijn.’ Het was voor de meesteracteur niet makkelijk om van zijn extreme angsten af te komen. Hij zocht zelfs hulp bij een therapeut. ‘Je moet echt wel flink aan de bak om daar vanaf te komen, behoorlijke stappen zetten. Ik ben in gedragstherapie gegaan. Bij mijn angsten hoorde ook bepaald gedrag voorafgaand aan een voorstelling. Die patronen heb ik dankzij de therapie doorbroken of verbeterd. Het duurt wel even voordat je zover bent, maar ik hoef denk ik niet uit te leggen dat het voor mij een hele opluchting was toen ik ontdekte dat het allemaal ook op een heel andere manier bleek te kunnen.’ 

More content below the advertising

Lees het hele verhaal in Story. Editie 49 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle.


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders

Het is alweer een tijdje geleden dat het seizoen van Boer zoekt vrouw op televisie te zien was. Afgelopen donderdag vertelde presentatrice Yvon Jaspers in Jinek dan er alweer een nieuw seizoen van het populaire programma in de maak is. Ook boerin Steffi schoof aan, en onthulde wel een heel bijzonder detail van haar relatie met Roel.

Zo vertelde Steffi een grappig verhaal over de periode net na de opnames van Boer zoekt vrouw, toen ze haar kersverse relatie met Roel nog geheim moest houden voor de wereld.

More content below the advertising

Harrold?

Voordat de laatste aflevering van Boer zoekt vrouw op televisie kwam, waren de opnames natuurlijk allang afgerond. Steffi en Roel moesten daarom in het geheim afspreken en mochten niemand vertellen over hun relatie. “Het was een soort spelletje, want we moesten verstoppertje spelen voor alles en iedereen”, vertelde Steffi in Jinek. Ze onthulde zelfs dat ze Roel onder een andere naam in haar telefoon had gezet. En welke naam ze had gekozen? Harrold. En dat is heel opmerkelijk, gezien de andere man tegen wie Roel moest strijden om Steffi's hart ook zo heet. 

Geheim

Op die manier wilde Steffi haar nieuwe relatie geheim houden voor haar vrienden, die ervan waren overtuigd dat Harold haar nieuwe liefde was geworden. Ze zouden wantrouwig worden zodra ze Roel tussen haar contacten zouden zien. “Niet handig als ik hem dronken veel te veel app en ze het dan zien”, legde Steffi uit. “Als ze meelazen, dachten ze: ja, het is Harrold geworden.”

Steffi en Roel zijn nog steeds erg gelukkig met elkaar. Zelfs Harrold heeft het geluk in de liefde gevonden, zo bleek uit het fragment.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: Boer zoekt vrouw

 

Het is een mooie dag vandaag voor Jim Bakkum en zijn vrouw Bettina Holwerda. Niet alleen is het een zonnige lentedag buiten, ook mag Bettina vandaag veertig kaarsjes uitblazen. Jim viert de verjaardag van zijn vrouw met deze prachtige foto op zijn Instagram.

Zo plaatste Jim zondagochtend een fantastische foto van Bettina op Instagram. "Vandaag wordt de liefde van mijn leven 40. En daarvan ben ik al 12 jaar haar wederhelft”, schrijft hij bij de intieme foto. “Man, wat hebben wij al een heel leven achter de rug. Dat zij 40 mag worden met ons derde kindje in haar buik is écht het allergrootste cadeau dat we ons konden wensen."

More content below the advertising

Nieuw talent?

Daarnaast schrijft de trotse Jim in zijn Instagrampost: "Zo trots dat ik haar zo heb mogen vastleggen. Op haar aller-, allermooist." De acteur en zanger houdt zich de afgelopen tijd bezig met fotografie. Ook maakte hij dus deze fantastische foto van zijn zwangere vrouw.

Jim en Bettina

Jim en Bettina zijn al twaalf jaar samen en hebben een gelukkig gezinnetje met zoon Lux (6) en dochter Posy (3). In september vorig jaar maakten Jim en Bettina bekend dat ze hun derde kindje verwachten. Het is niet bekend wanneer Bettina is uitgerekend.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: Peter Smulders, Instagram