Geweldig nieuws voor Gijs Scholten van Aschat. De acteur is binnenkort te zien in een film met Brad Pitt. De Netflix-komedie War Machine vertelt over de opkomst en de ondergang van een Amerikaanse generaal in Afghanistan. Gijs heeft een klein rolletje bemachtigd als een Nederlandse contractant. 

Lees ook: Jort Kelder is klaar met relaties

Acteren met Amerikaanse superster

De acteur deelt één scene met de Amerikaanse superster, bevestigt zijn agent dinsdag. Het productiebedrijf Plan B van Brad Pitt produceert de film. Andere hoofdrollen worden vertolkt door Tilda Swinton, Will Poulter, Anthony Michael Hall, Ben Kingsley en Topher Grace. 

Opnames

Het is alweer een jaar geleden dat de opnames plaats vonden in Abu Dhabi. Gijs werd voor één draaidag ingevlogen naar de Verenigde Arabische Emiraten. Dit is Gijs' eerste acteerklus in een grote buitenlandse productie. Eerder was hij wel gevraagd voor een grote rol in Dogville van Lars von Trier. Maar de draaiperiode van twee maanden was niet te combineren met zijn toneelverplichtingen. 

Internationaal

Gijs staat binnenkort op het podium naast acteur Jude Law in Londen voor het toneelstuk Obsession. Hij is niet de enige Nederlander in het stuk, ook Halina Reijn speelt een rol. War Machine is vanaf 26 mei te zien op Netflix.

Beeld: Peter Smulders

 

Nadat zijn vorige relatie was stukgelopen, werd Martijn Fischer (50) snel verliefd op de 21 jaar jongere Ingeborg Helden. Het was liefde op het eerste gezicht en vorig jaar spraken de twee al over samenwonen. Maar Martijn heeft deze plannen nu overboord gegooid. Wel wil hij graag een kind met haar.

Baby voor Martijn Fischer

Martijn, die op dit moment in de bioscoopfilm Gek van Oranje te zien is, heeft wel een andere grote wens. ‘Ik hoop nog een keer vader te worden. Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat het ouderschap het mooiste is wat je kan overkomen. Met mijn 
ex-vrouw Eva heb
 ik twee zoontjes van elf en veertien jaar. We hebben co-ouderschap en dat gaat heel goed. Om die reden wil ik ook in Utrecht blijven wonen. In de buurt bij mijn kinderen. Aan hen heb ik ook gevraagd of ze het leuk zouden vinden om nog een broertje of zusje te krijgen. Ik was bang dat ze het gek zouden vinden als hun vader nog een keer papa zou worden. Maar zij staan er helemaal achter.’ 

Lees het hele verhaal in editie 8. Nu in de winkel.

Beeld: Peter Smulders

Ferry Maat vertrekt 
voorgoed uit Nederland! Met zijn vrouw Lenny 
gaat hij op Bonaire wonen. De radio-dj volgt hiermee zijn hart. Maar Ferry heeft 
ook gemengde gevoelens, omdat hij zijn 100-jarige moeder moet achterlaten...

Ferry maakt zich wel zorgen om zijn moeder. ‘Mijn zoon redt zich wel met zijn gezin, maar mijn moeder van 100 laat ik ook achter. Voor haar is het moeilijk dat ik vertrek. Even op de koffie komen gaat straks niet meer. Lenny en ik hebben daarom een recreatiewoning gekocht waar we kunnen verblijven als we in Nederland zijn om onder anderen mijn moeder te bezoeken.’