Giel Beelen is vanaf oktober na zestien jaar niet meer in de ochtenduren te horen. Het contract van de 43-jarige dj bij Radio Veronica wordt niet verlengd, bevestigt Talpa. Beelen gaat aan de slag voor NPO Radio 2, waar hij een nachtprogramma krijgt bij BNNVARA.

Beelens contract bij Radio Veronica loopt op 1 oktober af. 'In overleg met Giel is besloten om dat niet te verlengen', aldus een woordvoerder van de radiozender. 'Hij gaat elders een nieuwe uitdaging aan.'

Oud nest

Beelen is blij dat hij na een commercieel uitstapje van drie jaar terugkeert op zijn oude nest BNNVARA. 'Fijn om straks weer thuis te zijn!', reageert Beelen op zijn overstap. Voor BNNVARA maakte hij jarenlang verschillende programma's op 3FM. Naast zijn ochtendshow GIEL presenteerde hij een aantal nachtprogramma's. Bij zijn terugkeer naar de publieke omroep duikt Beelen opnieuw de nacht in, vanaf oktober is hij elke doordeweekse nacht van 04.00 uur tot 06.00 uur te horen op Radio 2. 'Ik ben blij dat ik weer mag gaan experimenteren in de nacht.'

Stenders en van Inkel

Bij BNNVARA voegt Beelen zich bij Rob Stenders en Jeroen van Inkel, die zijn overstap eveneens dinsdag bekendmaakte. "Ik vind het een eer om bij het iconische radiostation te gaan werken met legendes als Rob Stenders en Jeroen van Inkel", aldus Beelen.

Article continues after the ad

Carrière

Giel Beelen maakte jarenlang een ochtendprogramma voor 3FM. In 2016 kwam daar, na twaalf jaar, een einde aan en maakte hij een paar avondprogramma's op de publieke zender. Sinds 2017 presenteert Beelen de ochtendshow op Radio Veronica.

Beeld: Peter Smulders | ANP 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.