Over een paar maanden is het zover, dan start Giel Beelen bij NPO Radio 2. Zijn vertrouwde ochtend bij Radio Veronica ruilt de dj vanaf oktober in voor de nacht en daar is hij blij mee. Met het tijdslot, maar ook met het feit dat hij weer opnieuw kan beginnen bij een andere radiozender.

Giel presenteert voor BNNVARA, waarvoor hij eerder al jarenlang shows maakte op 3FM, een nieuw programma tussen 04.00 uur en 06.00 uur. Een tijdslot dat hij niet zelf heeft uitgekozen. 'Maar ik ben er wel heel blij mee. Ik begreep dat zij wel een beetje twijfelden over het tijdslot, maar ik vind het heel fijn dat ik weer lekker onderaan kan beginnen, bij een station waar ik zelf heel graag naar luister', vertelt de dj aan De Telegraaf.

Article continues after the ad

Steun

Over steun van de Radio 2-luisteraar maakt Giel zich geen zorgen. 'Laat de mensen maar een oordeel vormen nadat ik ben begonnen. Er zullen nu ook weer dingen gebeuren. Ik maak gewoon ’radio zonder grenzen’, dus ik zal nu ook wel weer een fout maken. Maar, weet je, ik heb mezelf in mijn hele carrière zes, zeven keer opnieuw uitgevonden. Ik maak al lang radio. Luister maar eens, ik ben echt wel veranderd.'

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.