Als het aan Giel Beelen ligt, is hij niet voor altijd in de nacht op de radio te horen. "Er zijn geen harde afspraken gemaakt, maar ik zal niet voor eeuwig in de nacht zitten", zegt hij in een interview met AD.

De radio-dj begon begin oktober met het presenteren van zijn nachtshow op NPO Radio 2. Na zijn vertrek bij Veronica was het een droom om daar een eigen show in de nacht te krijgen. "Dat wilde ik heel graag. Ik wilde niet prominent op de dag worden neergezet, als die plekken er al waren geweest", vertelt hij.

Op de vraag of nachtradio niet beneden zijn status zou zijn, reageert hij verbaasd. "Doe effe normaal, ik vind het een eer! Ik krijg alle vrijheid en bovendien hebben Radio 3 en BNNVARA ambities."

'Ik heb inmiddels wel tachtig wekkers'

Over die ambities wijdt hij verder niet uit, maar overdag radiomaken zou op den duur zijn voorkeur kunnen hebben. Beelen heeft zich in de eerste maand van zijn show twee keer verslapen. "Ik moet even in mijn ritme komen", zegt hij daarover. Een keer zou zijn wekker op zijn telefoon zou niet afgegaan zijn en de andere keer was hij simpelweg te laat. Maar dat zal hem nu niet meer overkomen. "Ik heb inmiddels wel tachtig wekkers."

Article continues after the ad

Nachtshow 

Op de vraag of nachtradio niet beneden zijn status zou zijn, reageert hij verbaasd. "Doe effe normaal, ik vind het een eer! Ik krijg alle vrijheid en bovendien hebben Radio 3 en BNNVARA ambities." Beelen begon begin oktober met het presenteren van de nachtshow op NPO Radio 2.

Bron: ANP | Beeld: ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.