Giel Beelen wil met zijn nieuwe ochtendshow op Radio Veronica het radiolandschap wakker schudden. ''Ik zal laten zien wat volgens mij goede ochtendradio is'', zegt Veronica's ochtendjock.

Giel zegt 'back to basic' te willen gaan. ''Ik heb me voorgenomen zo eerlijk en puur mogelijk te zijn. Ik ga niet een goednieuwsshow maken."

Giel introduceert komende week meteen live-muziek in de ochtendshow. Maandag komt Kensington langs en de dagen erna staan DI-RECT, Racoon en Miss Montreal in de radiostudio. Ook De Staat, Jacqueline Govaert en Jett Rebel hebben hun komst naar Giels speelplaats toegezegd. "Ik kan niet ontkennen dat ik in de vakantie wat appjes naar de muzikanten heb gestuurd om een goede start te kunnen maken'', erkent Beelen. ''Het is voor de bands ook fijn."

Stempel

Met de live-acts wil Giel zijn stempel drukken op de rockzender die momenteel op de achtste plaats in de lijst van best beluisterde radiozenders staat. ''Los van mijn programma heb ik met de directie afgesproken dat de bands die ik in mijn show uitnodig ook later op de dag op de zender te horen zouden moeten zijn. En dat gebeurt gelukkig nu al, want het talent Michael Prins heb ik al voorbij horen komen."

Giel wil nieuw talent op de zender introduceren zonder uit het oog te verliezen dat Radio Veronica drijft op klassiekers uit de popgeschiedenis. "Het lijkt mij leuk om nieuw talent uit te nodigen en die een nummer uit de Top 1000 Allertijden te laten spelen in de studio. Wat doet een jonge muzikant met een klassieker uit de lijst? Daar ben ik nieuwsgierig naar."

Spannend

Giel Beelen (40) noemt zijn overstap van 3FM naar Veronica een groot avontuur. ''Voor mij is het spannend dat ik ergens anders begin, hoewel ik achter de schermen al bezig ben en ik ook al een testuitzending heb gemaakt en Veronica heb mogen roepen. Dat was jarenlang toch echt wel een merk. En ik heb nog genoeg excitement over om maandag de ochtendshow te beginnen. Ik zal kennismaken met de luisteraars en ik hoop dat we snel een clubje gelijkgestemden vormen om lol te trappen en te genieten van goede muziek."

Bron: ANP | Beeld:Peter Smulders

Wat veel mensen niet over Tanja Jess weten is dat de presentatrice geboren is in Duitsland. Hoewel ze al ontzettend lang hier woont en zich Nederlands voelt, stond in haar paspoort toch dat ze Duitse was. Tot nu. Ze heeft goed nieuws: sinds gisteren mag ze zich officieel een Nederlander noemen.

Velen weten niet beter dat Tanja Nederlandse is. Nu is het in ieder geval écht zo. Tanja heeft een naturalisatie aangevraagd en gisteren was het zover. Met de woorden 'Deze Duitser is officieel Nederlander geworden' kondigt ze op social media aan dat het haar gelukt is.

Beeld: Peter Smulders

Dat leeftijd slechts een getal is, laat Jane Seymour zien met shoot voor Playboy op 67-jarige leeftijd. De actrice deelde een foto op Instagram, waarbij ze schrijft: 'Ik ben zo blij dat ik dit eindelijk met jullie kan delen! Ik ben onlangs bij mij thuis gefotografeerd en geïnterviewd voor Playboy.'

Jane zegt beter dan ooit in haar vel te zitten op haar 67ste. Ook is ze, naar eigen zeggen, heel open over haar loopbaan en familie in het interview. 'Ik voel me nu veel sexier dan toen ik jonger was. Toen dacht ik 'oh jeetje, ik moet sexy zijn, maar hoe doe ik dat?' Het is enorm bevrijdend om nu op deze manier te leven. Ik zit echt lekker in mijn vel.'

 

Een bericht gedeeld door Jane Seymour (@janeseymour) op

Seymour is niet naakt te zien op de foto's.

Beeld: Peter Smulders